Autoritatile sunt in alerta. Care ar fi de fapt numarul real de cazuri de infectare cu coronavirus din Italia

Autoritatile italiene se tem ca finalul pandemiei de COVID-19 este departe. ”La fiecare caz descoperit sunt alte zece nedescoperite. Este un raport credibil”, a rescunoscut seful Protectiei Civile, Angello Borrelli, intr-un interviu acordat cotidianului.

”Ma tem ca teoria lui Borrelli este foarte aproape de realitate. Chiar daca nu avem date sigure pentru a putea spune acest lucru, numarul celor infectati este mult mai mare decat cel inregistrat oficial”, a sustinut si Massimo Galli, directorul sectiei de boli infectioase a spitalului Sacco, din Milano.

Potrivit cifrelor oficiale, in Italia sunt aproape 64 de mii de persoane infectate cu Covid-19, dar conform noilor estimari numarul acestora ar fi cu adevarat de peste 600.000.

Articolul continuă după reclame

”Virusul este mult mai rapid decat birocratia noastra”, a adaugat seful Protectiei Civile din Italia, care cere incredere in autoritati. ”Zilnic primesc multe mailuri in care sunt intrebat despre medicamente. Din prima zi, v-am asigurat ca voi spune adevarul”, a dat declarat Borrelli.

Coronavirusul a infectat si 12 angajati ai Protectiei Civile din Italia, dar seful insititutiei a fost testat negativ.

Pentru a doua zi consecutiv, in Italia, numarul noilor cazuri de coronavirus a fost in scadere. Luni, au fost raportate 3.780 de cazuri noi, fata de cele 3.957 de duminica, precizeaza stirileprotv.ro.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.