ULTIMA ORA: Bilantul epidemiei de coronavirus a ajuns la 762 de cazuri. 186 au fost confirmate in ultimele 24 de ore

Cu cat trec orele, situatia imbolnavirilor si deceselor in Romania provocate de COVID-19 se agraveaza. Avem 762 de persoane infectate. Sunt 186 de cazuri noi, in ultimele 24 de ore. Opt persoane au decedat.

Pana astazi, 24 martie, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 762 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 762 de persoane confirmate pozitiv, 79 au fost declarate vindecate si externate (53 la Timisoara, 19 la Bucuresti, 3 la Craiova, 2 la Constanta, una la Cluj si una la Iasi).

Publicitate

Pana astazi, 24 martie, 8 persoane diagnosticate cu infectie cu COVID-19 si cu boli cronice preexistente, internate in spitale din Bucuresti, Suceava, Craiova si Iasi, au decedat.

De la ultima informare transmisa luni de Grupul de Comunicare Strategica, au fost inregistrate alte 186 de noi cazuri de imbolnavire.

Publicitate

Pacientii nou confirmati au varsta cuprinsa intre 4 ani si 85 de ani, precizeaza stirileprotv.ro.

Citeste si articolul :   Zi de doliu pentru presa din Romania. Alexandra Nastase, una dintre cele mai talentate jurnaliste din Romania s-a stins. Avea doar 40 de ani si era mama a doi copii

La ATI, in acest moment, sunt internati 16 pacienti, din care 6 in stare grava. Starea de sanatate a celorlalti pacienti este buna, stationara.

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 5.515 de persoane pentru care se efectueaza verificari pentru a depista daca au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 83.970 de persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

Pana la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrate 12.624 de teste, din care 461 in unitati medicale private.

In ultimele 24 de ore, au fost inregistrate 1.473 de apeluri la numarul unic de urgenta 112 si 8.171 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisa special pentru informarea cetatenilor.

Pana in prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost intocmite 154 de dosare penale, sub aspectul savarsirii infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor, fapta prevazuta si pedepsita de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodata, Politia si Jandarmeria au aplicat 903 sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea masurilor de izolare/carantina.

Citeste si articolul :   OFICIAL: Informatii de ultima ora pentru toti romanii

De asemenea, cu ocazia formalitatilor de intrare in tara, Politia de Frontiera a intocmit 4 dosare penale, in care sunt cercetate 18 persoane, sub aspectul savarsirii infractiunii de fals in declaratii, fapta prevazuta si pedepsita de art. 326 Cod Penal.

In ceea ce priveste situatia cetatenilor romani aflati in alte state, potrivit informatiilor obtinute de misiunile diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei in strainatate, pana in prezent, 48 de cetateni romani au fost confirmati ca fiind infectati cu COVID-19 (coronavirus): 36 in Italia, 4 in Spania, 2 in Namibia, 2 in Indonezia si cate unul in Tunisia, Irlanda, Luxemburg si Franta. De la inceputul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) si pana la acest moment, 8 cetateni romani aflati in strainatate, 7 in Italia si unul in Franta, au decedat.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.