Primarul din Romania care cere interventia armatei pe strazi. „Nu pot face fata”

Viorel Ionescu, primarul orasului Harsova, judetul Constanta, solicita, printr-o scrisoare deschisa, interventia de urgenta a fortelor de ordine pentru respectarea interdictiilor impuse de Ordonantele Militare.

Primarul spune ca a primit nenumarate sesizari din partea locuitorilor cu privire la diferiti cetateni care nu respecta limitarea deplasarilor sau care tulbura ordinea si linistea publica.

In situatia in care politia locala a trecut in subordinea IPJ Constanta, edilul mai spune ca nu are niciun fel de parghii pentru ca administratia locala sa intervina in astfel de cazuri.

Scrisoarea integrala a primarului:

Publicitate

„SCRISOARE DESCHISA

CATRE CONDUCEREA IPJ Constanta

VA SOLICIT SA REACTIONATI URGENT !!!
PREVENTIA ESTE CEA MAI EFICIENTA ARMA IMPOTRIVA IMBOLNAVIRII !!!

Avand in vedere nenumaratele mesaje, insotite de fotografii si apeluri telefonice primite din partea cetatenilor revoltati de inconstienta unui numar mare de persoane ce refuza sa respecte obligatiile privind limitarea deplasarilor si raspandirea Covid-19 (care incalca autoizolarea, mint cadrele medicale, se comporta violent cu cadrele medicale, punandu-le in pericol, circula nestingheriti prin oras si nu sunt verificati etc.), precum si de ineficienta in gestionarea acestor situatii de catre EFECTIVELE INSUFICIENTE ale Politiei Nationale, Jandarmeriei si Politiei Locale, intrucat eu ca Primar NU am in subordine Politia Nationala si NU am nicio prerogativa in coordonarea fortelor de ordine din oras, neputand interveni direct, adresez aceasta scrisoare deschisa conducerii IPJ Constanta, prin care REVIN cu solicitarea de:

❗1. Urgentarea demersului de aplicare a art. 10 alin. 1 si 2 din Ordonanta Militara nr. 3/24.03.2020, respectiv suplimentarea fortelor de ordine, prin INTERVENTIA FORTELOR ARMATE
❗2. Repartizarea a cel putin unui AGENT DE CIRCULATIE RUTIERA, la Harsova, pentru ocuparea unuia dintre cele trei posturi alocate, avand in vedere numarul mare de infractiuni la regimul circulatiei.

Ignorarea acestor solicitari, apreciate necesare si de catre Comitetul pentru Situatii de Urgenta Harsova, conform Hotararii nr. 2/30.03.2020, pe care v-am comunicat-o, este de natura sa creasca riscul raspandirii noului Coronavirus in orasul Harsova, mai ales pe fondul numarului crescut de cazuri depistate pozitiv in localitatea Tandarei, ce risca sa devina un focar de infectie, aflata la aproximativ 25 km de orasul nostru.

Desi raspunderea pentru modul in care gestionati supravegherea si controlul cetatenilor ce se deplaseaza prin oras VA APARTINE, nu pot asista indiferent la pericolul ce ameninta orasul Harsova, ferit pana in acest moment de imbolnaviri cu acest virus !!!!

Citeste si articolul :   Elena Udrea are COVID.

AJUTATI FORTELE DE ORDINE DIN ORAS, INTRUCAT NU POT FACE FATA NUMARULUI MARE DE IRESPONSABILI!

Masurile aplicate tardiv nu vor putea remedia consecintele produse de imbolnavirile cu acest virus.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.