ULTIMA ORA! E oficial! Se inchid scolile. Anuntul lui Ludovic Orban: Ce se intampla cu angajatii!

Premierul interimar Ludovic Orban a anuntat, luni seara, decizia Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta de a inchide unitatile din invatamantul preuniversitar din Romania, in perioada 11-22 martie.

Declaratiile lui Ludovic Orban:

– Incercam zi de zi sa luam cele mai bune masuri pentru a face fata oricarie situatii.

– Am luat decizia de suspendare a cursurilor in invatamantul preuniversitar pe o perioada limitata, intre 11-22 martie, inclusiv, cu posibilitate de prelungire. Este o masura cu caracter preventiv.

Publicitate

– Primul argument este o crestere a riscului de intrare in tara a unor persoane din zone cu o larga raspandirii a virusului.

Publicitate

– Este vorba despre opt zile de curs. Grija este de a-i feri pe copii de orice risc de contaminare.

O alta decizie de impact ii vizeaza chiar pe pacientii deja internati in spitale din ordinul autoritatilor de Sanatate publica rudele familiile sau apartinatorii obisnuiti vor avea interdictia de a face orice vizita in spitale cel putin pana la finalul acestei luni.

Citeste si articolul :   Luis Lazarus, infectat cu coronavirus? Ce se intampla, de fapt, cu jurnalistul

In cazul pacientilor care vor sta in carantina, autoritatile se angajeaza sa le deconteze cheltuielile facute in perioada de izolare.

De asemenea, o alta propunere va fi ca unii angajati din sistemul privat si de stat sa munceasca de acasa, precizeaza stitirileprotv.ro.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.