Zborurile internationale sunt suspendate. Anuntul facut de seful MAI

Ministrul de Interne Marcel Vela a anuntat sambata ca a emis a 7-a ordonanta militara privind instituirea masurii de carantinare asupra localitatii Tandarei, care a fost deja avizata de premierul Ludovic Orban.

Zboruri internationale suspendate

Ministrul Vela a mai anuntat ca mai multe zboruri internationale vor fi suspendate pentru 14 zile incepand din 5 aprilie ora 23:00.

“Am decis sa suspendam toate zborurile efectuate de operatorii economici aerieni spre Austria, Belgia, Elvetia, SUA, Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Turcia si Iran, in si din aceste tari catre Romania sau catre aceste tari pentru o perioada de 14 zile, incepand cu data de 5 aprilie, ora 23,00, ora Romaniei’, a declarat Marcel Vela.

Publicitate

Ministerele si autoritatile locale vor asigura, la cerere, spatii hoteliere pentru cazarea cadrelor medicale

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a mai anuntat sambata, in declaratia de presa de la sediul MAI, ca Ordonanta Militara nr 7 cu privire la masuri de combatere a epidemiei de COVID-19 prevede inclusiv asigurarea, la cerere, de spatii hoteliere pentru personalul medical.

“Pentru a ajuta medicii, asistentele si familiile lor, am stabilit ca pentru a sustine lupta impotriva virusului, ministerele cu retea proprie si autoritatile administratiei publice locale vor asigura, la cerere, spatii hoteliere destinate repausului intre ture sau garzi personalului din sistemul public sanitar, in vedere prevenirii raspandirii virusului COVID 19”, a precizat ministrul Vela.

Citeste si articolul :   Ce inseamna „deplasare scurta, langa domiciliu” si cum ne putem plati facturile in aceasta perioada. Toate raspunsurile privind carantina. Raspunsuri OFICIALE la 25 de intrebari

De asemenea, a multumit unui cetatean din Radauti care a pus deja la dispozitia cadrelor medicale un astfel de hotel.

“Vreau sa multumesc public unui cetatean care, in Radauti, a pus la dispozitia medicilor un hotel cu peste 90 de camere, tocmai in acest sens”, a mai spus ministrul Afacerilor Interne, potrivit stirileprotv.ro.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.