Medicul Tudor Ciuhodaru: “Niciun suspect nu va scapa nedetectat. Nimic nu e mai simplu ca asta”

Medicul Tudor Ciuhodaru a postat un mesaj pe Facebook in care informeaza populatia despre testele pentru coronavirus.

Am reusit impreuna. I-am convins. Testarea larga a populatiei e solutia sanatoasa. Testele rapide pot face difereta. Au comandat 1.000.000. #Testati, testati, testati. Si izolati!

Vreau ca macar acum (de peste 2 luni trag semnale de alarma toate personele suspecte (asa cum recomanda clar OMS!!!) sau expuse sa beneficieze de acest test.

Propun (din nou!) introducerea urgenta a unui Program national de testare larga a populatiei si ca acest proiect sa demareze rapid la Iasi. Eu zic ca se poate! Va multumesc tuturor care m-ati sustinut in acest demers. #reusimimpreuna

Publicitate

Sunt 10 avantaje evidente:

!!! Pot fi facute in Romania 1000000 pe zi (nu doar cel mult cateva sute ca la PCR cu multe fals negative), nimeni nu va scapa nedectat- pana in aprilie avem evidenta exacta si golim si carantinele (Daca la cei din carantina apar IgG mai sunt tinuti 7 zile si scosi din carantina, sunt vindecati si nu mai transmit virusul)

Citeste si articolul :   Cum arata „ursul de aur” ucis de printul de Liechtenstein. Era cel mai mare din Romania.

1. Usor de efectuat (ca un test de sarcina).

2. E nevoie doar de o picatura de sange (recolatata din deget ca la glicemie).

3. Rapid – dureaza doar 15 minute

4. Usor de interpretat (vizual, intuitiv).

5. Se pot utiliza oriunde (!!!nu trebuie marele centru /spital privat?!)- spitale, vama (! Atentie la soferii pe coridorul verde), aeroporturi, gari, salvare, SMURD, prespital, in triaje, UPU, medici de familie, ! clinici mobile) in toate orasele si comunele din tara.

6. Nu presupune aparate speciale sau personal specializat (poti instrui studenti, rezidenti, politisti, jandarmi, administratia locala, personal din hipermarket)

7. Niciun suspect nu va scapa nedetectat. Orice suspect face testul azi, peste 10-12 zile si peste 21 de zile si nimeni nu va scapa nedetectat. Nimic nu e mai simplu ca asta!

8. Poti lua imediat masuri stricte (pe principiul testeaza-izoleaza) pe care ii responsabilizezi si ii duci in carantina stricta in spital) inainte ca focarele sa devina prea mari.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: Presedintele a decis: gradinitele, scolile si universitatile NU SE MAI DESCHID pentru acest an scolar. Ce elevi vor mai merge totusi la ore

9. (!) Precizeaza si stadiul bolii (acut sau vindecat) sau recrudescenta.

10. E ieftin si fiabil. La PCR trebuie 3 detectari facute, 2 din sputa si 1 din fecale, poti sa nu nimeresti bine perioada sau ai mari erori la recoltare (din nas, gat). Dureaza 24 de ore, presupune personal specializat si spitale, e scump si necesita aparate speciale. Romania nu are si nu va avea niciodata capacitatea de a face astfel de teste.

Pandemia NU se trateaza ca o boala obisnuita. E nevoie urgent de un plan B. Cine aduce testele rapide va castiga lupta, cine nu va scormoni doar si va ajunge ca in Italia.

T
#singuraoptiunesanatoasa Testare larga. Asa cum am propus.

Va multumesc din suflet tuturor.
Si nu uitati ca noi, doar impreuna, facem Romania bine.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.