Medicul Tudor Ciuhodaru: “Niciun suspect nu va scapa nedetectat. Nimic nu e mai simplu ca asta”

Medicul Tudor Ciuhodaru a postat un mesaj pe Facebook in care informeaza populatia despre testele pentru coronavirus.

Am reusit impreuna. I-am convins. Testarea larga a populatiei e solutia sanatoasa. Testele rapide pot face difereta. Au comandat 1.000.000. #Testati, testati, testati. Si izolati!

Vreau ca macar acum (de peste 2 luni trag semnale de alarma toate personele suspecte (asa cum recomanda clar OMS!!!) sau expuse sa beneficieze de acest test.

Propun (din nou!) introducerea urgenta a unui Program national de testare larga a populatiei si ca acest proiect sa demareze rapid la Iasi. Eu zic ca se poate! Va multumesc tuturor care m-ati sustinut in acest demers. #reusimimpreuna

Sunt 10 avantaje evidente:

!!! Pot fi facute in Romania 1000000 pe zi (nu doar cel mult cateva sute ca la PCR cu multe fals negative), nimeni nu va scapa nedectat- pana in aprilie avem evidenta exacta si golim si carantinele (Daca la cei din carantina apar IgG mai sunt tinuti 7 zile si scosi din carantina, sunt vindecati si nu mai transmit virusul)

Citeste si articolul :   AUR spune ca vrea modificarea Constitutiei: „UDMR nu isi are locul in Parlamentul Romaniei"

1. Usor de efectuat (ca un test de sarcina).

2. E nevoie doar de o picatura de sange (recolatata din deget ca la glicemie).

3. Rapid – dureaza doar 15 minute

4. Usor de interpretat (vizual, intuitiv).

5. Se pot utiliza oriunde (!!!nu trebuie marele centru /spital privat?!)- spitale, vama (! Atentie la soferii pe coridorul verde), aeroporturi, gari, salvare, SMURD, prespital, in triaje, UPU, medici de familie, ! clinici mobile) in toate orasele si comunele din tara.

6. Nu presupune aparate speciale sau personal specializat (poti instrui studenti, rezidenti, politisti, jandarmi, administratia locala, personal din hipermarket)

7. Niciun suspect nu va scapa nedetectat. Orice suspect face testul azi, peste 10-12 zile si peste 21 de zile si nimeni nu va scapa nedetectat. Nimic nu e mai simplu ca asta!

8. Poti lua imediat masuri stricte (pe principiul testeaza-izoleaza) pe care ii responsabilizezi si ii duci in carantina stricta in spital) inainte ca focarele sa devina prea mari.

Citeste si articolul :   Alin, asistent medical in Teleorman, s-a stins la doar 49 de ani: "Nenorocitul asta de virus ti-a oprit respiratia pentru totdeauna"

9. (!) Precizeaza si stadiul bolii (acut sau vindecat) sau recrudescenta.

10. E ieftin si fiabil. La PCR trebuie 3 detectari facute, 2 din sputa si 1 din fecale, poti sa nu nimeresti bine perioada sau ai mari erori la recoltare (din nas, gat). Dureaza 24 de ore, presupune personal specializat si spitale, e scump si necesita aparate speciale. Romania nu are si nu va avea niciodata capacitatea de a face astfel de teste.

Pandemia NU se trateaza ca o boala obisnuita. E nevoie urgent de un plan B. Cine aduce testele rapide va castiga lupta, cine nu va scormoni doar si va ajunge ca in Italia.

T
#singuraoptiunesanatoasa Testare larga. Asa cum am propus.

Va multumesc din suflet tuturor.
Si nu uitati ca noi, doar impreuna, facem Romania bine.

Autor