Spitalul unde toti medicii si-au dat demisia pentru ca urmau sa trateze pacienti cu Covid. Se va aplica “modelul asiatic”

Autoritatile se pregatesc pentru ce este mai rau si transmit ca vor sa aplice modelul asiatic de tratare a cazurilor de coronavirus.

Anumite spitale vor prelua doar pacienti confirmati sau cu suspiciune inalta. Masura este insa criticata de medici si asistente, care s-au plans ca nu au fost pregatiti si nu au aparatura sau materiale de protectie.

Nelu Tataru, ministrul Sanatatii: “Avem grija de personalul nostru, trebuie sa avem grija de pesonalul nostru, vor veni saptamani si mai grele, vor fi cazuri critice, dar vom trece peste aceasta perioada si vom reveni intariti.”

Autoritatile se asteapta la o explozie a numarului de cazuri mai ales in apropierea Pastelui. De aceea angajatii de la Ministerul Sanatatii stabilesc acum ce spitale sau sectii din toata tara care sa fie transformate in centre dedicate pacientilor cu coronavirus.

Publicitate

Manager spital: “Nu sunt suficiente teste”

La Deva, Spitalul Judetean a inceput sa fie golit de bolnavi, iar noile cazuri care necesita internare vor ajunge la Spitalul de Urgenta din Petrosani si Spitalul Municipal Hunedoara.

Citeste si articolul :   Valeriu Gheorghita, veste buna pentru romani

Claudiu Antal, director medical la Spitalul Judetean Deva: “Noi in momentul de fata avem la nivel de tara situatia de nu putea sa testam in timp real pacientii. Nu sunt suficiente teste. Achizitii sunt demarate, dar nu e suficient”.

La Brasov, pacientii cu coronavirus vor fi internati la Spitalul Clinic de psihiatrie si neurologie.

Nicusor Bagiu, manager interimar al spitalului: ″Am reusit sa angajez un infectionist si un igienist, am promisiunea ca spitalul de boli infectioase ne va ajuta. Speram sa primim si personal ATI in masura in care aici vor fi trimise ventilatoare”

Reporter: Problema unde ar putea interveni? Cand vorbim de cazuri grave?
Marilena Cioropariu, medic neurolog: ”Da, si la indicatia de medicatia de specialitate pentru Covid si pentru suportul pacientilor, acolo suntem depasiti de competente”

In aceasta unitate sunt 140 de paturi. 40 dintre ele vor fi alocate angajatilor si asta pentru ca echipele medicale vor fi impartite in ture. Vor lucra cate 6 ore cu 6 ore pauza pentru odihna, vreme de 7 zile.

Citeste si articolul :   Bilant coronavirus: Peste 3.000 de cazuri noi si 256 de decese in ultimele 24 de ore

Si medicii si asistentele spitalului din Campina au aflat ca la ei se vor trata exclusiv pacienti cu Coronavirus.

Calin Tiu, manager Spitalul Campina: Suntem in momentul de fata posesorii a doua ventilatoare mecanice si a unuia portabil. Am reusit sa gasim din 3 surse 30 de combinezoane ceea ce inseamna nimic in a ataca Covid-ul.

La Mioveni, toti medicii si-au inaintat demisia

La Mioveni, toti medicii din spitalul inaugurat anul trecut si-au depus demisiile dupa ce au aflat ca unitatea lor va deveni centru Covid. Acuza lipsa de echipamente de protectie. Doar 3 demisii au fost acceptate, iar restul asteapta decizia managerului.

Horia Traila, manager spitalul Mioveni :“Pot sa va spun ca inteleg frica oamenilor, spitalul u a fost proiectat ca spital de boli infectioase. Eu nu pot sa-mi expun oamenii aiurea. Ei nu s-au gandit la asta”.
Reporter: “Cate echipamente aveti, in momentul asta, ca sa le dati la medici, asistente ? ”
Horia Traila, manager spitalul Mioveni: “60 de combinezoane, doamna ! 60, atat. Deci nu ajung nici sa le imprastii in spital !”

Citeste si articolul :   Galatenii cer ajutorul lui Dumnezeu. Rugaciune pentru ploaie, organizata de un preot

Pana in acest moment se stie cu certitudine ca vor exista centre COVID 19 in Hunedoara, Prahova, Brasov, Arad, Suceava si Iasi. In Bucuresti, pe langa cele doua Spitale de boli infectioase, Matei Bals si Victor Babes, pacientii infectati cu coronavirus sunt tratati si la Spitalul Colentina, dar vor fi primiti in curand si la Maternitatea Filantropia, precizeaza stirileprotv.ro.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.