Companiile municipale, exact opusul a ceea ce inseamna competitie corecta pe piata

Companiile municipale au fost exact opusul a ceea ce inseamna competitie corecta pe piata din Bucuresti, spune Nicusor Dan, in timpul unei declaratii de presa sustinute dupa o intrevederea cu ambasadorul SUA la Bucuresti, Adrian Zuckerman.

„Bucurestiul are potentialul de a deveni un centru regional in afaceri, un centru regional academic, un centru regional cultural. Am vorbit in discutia pe care am avut-o de deschiderea Bucurestiului catre mari investitii. Bucurestiul trebuie sa inceapa (…) cu a pune bazele unei competitii economice in interiorul Bucurestiului si acele companii municipale au fost exact opusul a ceea ce inseamna competitie corecta pe piata din Bucuresti. Am vorbit de un ajutor si de un transfer de tehnologie in ceea ce inseamna (…) oras inteligent, in ceea ce inseamna solutii de transport pentru mari orase, am vorbit, asa cum a spus domnul ambasador, de problema traficului de fiinte umane si am asigurat Ambasada Statelor Unite de suportul municipalitatii pentru centre de cazare pentru victimele traficului de fiinte umane si pentru consiliere pentru aceste persoane”, afirma Nicusor Dan.

El l-a invitat pe ambasadorul SUA la Bucuresti, Adrian Zuckerman, in vizita la Primaria Capitalei.

Citeste si articolul :   Gabriela Firea, umilire crunta pentru Nicusor Dan: "Si-au dat seama si ei ca-l cheama, de fapt..."

La discutii a fost prezent si premierul Ludovic Orban, care a spus ca decizia ferma a Guvernului este de a sprijini toate proiectele importante pentru Bucuresti.

Publicitate

„In discutii am aratat foarte clar ca decizia ferma a Guvernului pe care il conduc este de a sprijini toate proiectele importante pentru Bucuresti, de a sprijini toate propunerile municipalitatii pentru imbunatatirea mediului de afaceri, pentru crearea unui climat investitional care sa permita atragerea celor mai importante companii. De asemenea, sa adoptam reglementari care sa permita transferul rapid alor caror solutii de guvernare locala inteligenta, care poate fi implementata pentru a creste calitatea serviciilor in Bucuresti pentru a creste calitatea locuirii, pentru a permite imbunatatirea traficului si dezvoltarea transportului, nu numai in municipiu, ci si in arealul metropolitan”, spune si Orban.

Premierul Ludovic Orban si primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, au avut o intrevedere cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii in Romania, Adrian Zuckerman, la sediul Ambasadei SUA la Bucuresti.

 

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.