Veste trista, din pacate. Este vorba despre legenda muzicii country, Kenny Rogers. Dumnezeu sa-l odihneasca!

Legenda muzicii country Kenny Rogers, a carui cariera s-a intins pe sase decenii, a murit la varsta de 81 de ani, a anuntat familia sa.

”Familia Rogers anunta cu tristete ca Kenny Rogers a murit aseara la 10:25 PM, la varsta de 81 de ani. Rogers a murit linistit acasa, din cauze naturale, sub ingrijire medicala si inconjurat de familia sa”, se spune in mesaj.

Cantaretul american, cunoscut pentru hiturile ”Lady” si ”The Gambler”, dar si pentru duetul din ”Islands In The Stream” cu Dolly Parton, a organizat un turneu de adio pe care insa l-a intrerupt in urma cu doi ani din cauza unor probleme de sanatate.

Artistul isi anuntase turneul in 2015, spunand ca doreste sa petreaca mai mult timp cu sotia sa, Wanda, si cu cei doi fii gemeni.

Publicitate

Cantaretul si compozitorul Kenny Rogers (Kenneth Donald Rogers) s-a nascut la 21 august 1938, in Houston, Texas. A stiut ca va urma o cariera muzicala din vremea in care era elev de liceu. Si-a cumparat o chitara si a inceput sa cante cu grupul Scholars. Trupa a avut cateva succese, dar in 1958 Kenny Rogers a inregistrat singur piesa “That Crazy Feeling”.

Citeste si articolul :   Raed Arafat, cat dureaza imunitatea anti-COVID19.

Apoi a cantat la chitara bas cu Bobby Doyle Trio, un grup de jazz, iar in 1966 a trecut la genul folk-pop, alaturandu-se trupei New Christy Minstrels. Dupa un an a parasit trupa, impreuna cu alti membri formand grupul First Edition. Abordand un stil care combina genurile folk, rock si country, grupul a lansat rapid hitul “Just Dropped In (To See What Condition My Condition Was In)”. Trupa a devenit repede cunoscuta sub numele Kenny Rogers and the First Edition si a lansat hituri ca “Ruby, Don’t Take Your Love to Town”, potrivit site-ului www.biography.com.

Publicitate

In 1974, Rogers a parasit grupul pentru a canta solo din nou. A decis sa se concentreze pe stilul country si melodia “Love Lifted Me” a devenit primul sau hit solo intrat in top 20 in 1975. Doi ani mai tarziu, Rogers a ajuns pe locul cinci in topuri cu balada country “Lucille”. A primit primul premiu Grammy la categoria Best Male Country Vocal Performance.

In urma acestui succes, Rogers a lansat “The Gambler” in 1978. Piesa a devenit hit si i-a adus lui Rogers al doilea premiu Grammy. Tot atunci a inregistrat balada “She Believes in Me”. In 1979 au fost lansate alte piese care au devenit mari succese. In aceasta perioada, el a scris cartea “Making It With Music: Kenny Rogers’ Guide to the Music Business” (1978).

Citeste si articolul :   Marcel Ciolacu, prima declaratie dupa inchiderea urnelor: "Le multumesc romanilor"

Pe langa activitatea solo, Rogers a inregistrat o serie de hituri cu legenda muzicii country Dottie West. Cei doi au ajuns in topuri cu “Every Time Two Fools Collide” (1978), “All I Ever Need Is You” (1979) sau “What Are We Doin’ In Love” (1981). De asemenea, in 1981, Rogers a stationat pe locul 1 in topurile pop timp de sase saptamani, cu versiunea sa a piesei lui Lionel Richie “Lady”, precizeaza site-ul amintit.

Rogers s-a bucurat de succes atat cu genul country, cat si cu genul pop. A colaborat cu nume mari ale muzicii precum Kim Carnes si Sheena Easton. A facut si film, jucand in multe pelicule inspirate de cantecele sale, cum ar fi “The Gambler” (1980) sau “Coward of the County” (1981). Pe marele ecran, a interpretat rolul unui pilot de curse in comedia “Six Pack” (1982), scrie digi24.ro.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.