Joe Biden castiga alegerile. A fost ales al 46-lea presedinte al SUA(proiectii media)

Joseph R. Biden Jr. va fi urmatorul presedinte al Statelor Unite pe baza analizei alegerilor de catre Associated Press, invingandu-l pe presedintele actual Donald Trump in ceea ce s-a dovedit a fi una dintre cele mai brutale campanii din istoria moderna. Biden s-a jurat sa vindece diviziunile profunde ale natiunii si sa raspunda cu forta si responsabil la pandemia Covid-19.

Nascut in Pennsylvania in 1942 si crescut in Delaware, Biden a urmat Universitatea din Delaware si Syracuse University Law School, practicand avocatura inainte de a intra in politica locala din Delaware in calitate de consilier in New Castle. Biden a fost ales in senatul SUA din Delaware in 1972, invingand un reprezentant republican cu trei mandate la varsta de 29 de ani pentru a deveni cel mai tanar senator din tara – atat de obscur pe scena nationala, incat prezentatorul NBC News, Garrick Utley, l-a numit in mod eronat „ James Biden . ”

Biden a servit 36 ​​de ani in Senat, inclusiv in functia de presedinte al Comitetelor pentru relatii externe si justitie din Senat, si a candidat la presedintie in 1988 si 2008 inainte de a deveni vicepresedinte al presedintelui Barack Obama din 2009 pana in 2017. Pe langa sotia sa, dr. Jill Biden, Biden are doua copii, Hunter si Ashley, si sapte nepoti.

Citeste si articolul :   Bitcoin va disparea de pe piata criptomonedelor, conform criticului Anatoly Aksakov

Joe Biden, care avea 253 de voturi electorale, a castigat scrutinul din Pennsylvania, obtinand inca 20 de voturi electorale, astfel incat democratul depaseste pragul de 270 de voturi necesar pentru a-i fi proclamata victoria.

Autor