Iarna se face simtita tot mai mult. Meteorologii anunta ninsori si ger

Alerta meteo. Vremea rea pune stapanire pe Romania. Astfel, in vest, meteorologii anunta ca vom avea un nou strat de zapada, lapovita si polei, la mari altitudini va fi viscol, iar in sudul si estul tarii predominant va fi gerul, mai ales noaptea si dimineata.

Alerta METEO ANM

Avertizarea meteo este valabila pana pe 20 ianuarie, ora 12:00

Fenomene vizate: ninsori , intensificari ale vantului, polei

Publicitate

In intervalul mentionat, in regiunile intracarpatice temporar va ninge, in general moderat cantitativ in Maramures, precum si in zona Muntilor Apuseni si in nordul Carpatilor Orientali, unde se va depune strat nou de zapada.

In vestul tarii, incepand din noaptea de marti spre miercuri (19/20 ianuarie), treptat precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita sau ploaie si pe arii restranse se va depune polei, anunta ANM.

Vantul va prezenta intensificari la munte, cu viteze, in general, de 50…70 km/h, iar pe crestele inalte, 80…90 km/h, viscolind ninsoarea si spulberand zapada. Intensificari ale vantului vor fi si in nord-vestul teritoriului, temporar cu viteze de 40…50 km/h.

Citeste si articolul :   Prognoza meteo. Vremea rece pune stapanire pe Romania

Nota: In cursul noptii de marti spre miercuri (19/20 ianuarie) precum si in dimineata zilei de miercuri (20 ianuarie), pe arii restranse va mai fi ger (valori termice in jurul a – 10 grade) in Moldova, in estul Transilvaniei si in Muntenia.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.