ULTIMA ORA: Imagini din spitalul din Bergamo, focarul epidemiei din Italia: “Echipele medicale pierd razboiul cu boala”

O echipa de reporteri de la Sky News a mers intr-un spital din Bergamo, orasul din Italia cel mai puternic afectat de pandemia de coronavirus, unde au asistat la scene de cosmar.

„Angajatii ne faceau semn sa ne miscam din drum, in timp ce transportau femei si barbati conectati la ventilatoare mecanice – nu este haos, dar e agitatie”, au remarcat jurnalistii britanici.

Saloanele spitalului sunt deja pline cu paturi ocupate de pacienti in stare grava – se chinuie sa respire si se agata de piept si de tuburile care le pompeaza oxigen in plamani. In aceste conditii, pacientii ajung sa fie dusi pe paturi mobile pe holuri si chiar in salile de asteptare ale spitalului, din lipsa de spatiu, precizeaza stirileprotv.ro.

Publicitate

Publicitate

„Acesta nu este un salon propriu-zis, ci o sala de asteptare. Pur si simplu trebuie sa folosim tot spatiul pe care il avem la dispozitie”, a explicat Vanna Toninelli, purtatoarea de cuvant a spitalului.

Citeste si articolul :   Primul caz de tulpina de coronavirus din Africa de Sud detectat in Belgia

Echipele medicale pierd razboiul cu boala, remarca jurnalistii de la Sky News.

Numarul mare de pacienti bolnavi a devenit coplesitor pentru spitalele din nordul Italiei. Medicii lucreaza continuu pentru a incerca sa salveze vietile pacientilor.

Numarul celor care au murit de Covid-19 in Italia l-a depasit pe cel din China, joi. Italia a confirmat inca 427 de decese in ultimele 24 de ore, crescand numarul celor care si-au pierdut viata din cauza noului coronavirus la 3.405. Numarul deceselor cauzate de Covid-19 l-a depasit, astfel, pe cel din China (3.130).

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.