ULTIMA ORA: Romania, printre tarile care vor testa un vaccin impotriva coronavirusului. Vaccinul ar putea ajunge peste o luna in tara noastra.

Romania va face parte din tarile care vor testa un vaccin impotriva coronavirusului. Anuntul a fost facut de managerul Institutului de Boli Infectioase „Matei Bals”, Adrian Streinu-Cercel. Vaccinul va fi adus din Marea Britanie si ar putea ajunge in tara noastra, peste o luna, cand vor fi date toate avizele de catre Agentia Nationala a Medicamentului.

Institutul Matei Bals a stabilit deja un protool de colaborare cu Marea Britanie pentru a aduce acest vaccin in Romania. Vor fi facute studii clinice pe voluntari. Vaccinul este testat, in prezent, in SUA si in Marea Britanie.

Vaccinul este destinat populatiei care nu a fost infectata cu noul virus, a precizat Adrian Streinu-Cercel.

In Romania au fost confirmate, pana acum, 308 infectii cu coronavirus. 31 dintre pacienti au fost declarati vindecati si au fost externati. Autoritatile fac apel la populatie sa se informeze doar din surse oficiale si credibile. La ATI, in acest moment, sunt internati 11 pacienti, din care doi in stare grava, scrie digi24.ro.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.