Anuntul facut de Ministerul Apararii: MApN a omologat izoleta 100% romaneasca

Ministerul Apararii anunta omologarea unei izolete de conceptie romaneasca. A fost proiectata de Centrul de Cercetare Stiintifica pentru Aparare CBRN si Ecologie.

Echipamentul asigura izolarea temporara si transportul in siguranta al personalului suspect sau confirmat de contaminare agenti biologici, inclusiv noul coronavirus, potrivit unui comunicat al Ministerului Apararii. Produsul dezvoltat de cercetatorii militari indeplineste standardele de securitate pentru prevenirea riscurilor de contaminare in zona de izolare si pe traseul de transport al persoanei infectate, mai arata MApN.

Publicitate

izoleta

Izoleta a fost facuta in timp record. Prototipul, realizat impreuna cu o companie specializata in productia de echipamente de protectie CBRN, a fost finalizat in 16 martie. Produsul a fost testat si omologat in perioada 18 – 19 martie.

Publicitate

„S-au creat astfel conditiile necesare pentru demararea procesului de productie, in cel mai scurt timp, a acestei izolete de conceptie 100% romaneasca in tara, de catre STIMPEX SA, in colaborare cu CN ROMARM SA”, mai arata MApN, potrivit digi24.ro.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.