Al treilea mare oras din tara, la un pas de Scenariul Rosu

Al treilea mare oras din tara, la un pas de Scenariul Rosu. Dupa Bucuresti si Cluj-Napoca, Timisoara va intra in scenariul rosu deoarece rata de infectare se apropie de 3 la mia de locuitori. Inspectoratul Scolar Judetean Timis a anuntat deja o crestere a numarului elevilor si profesorilor confirmati cu COVID-19. Acestia se afla spitalizati.

Marti, rata de infectare in Timisoara era de 2,79 la mia de locuitori, potrivit Agerpres.

In numai doua zile, numarul elevilor internati cu COVID-19 a crescut de la 31 la 51, iar al cadrelor didactice, de la 25 la 33. Totodata, autoritatile judetene au transmis ca mai sunt internati 11 angajati din randul personalului nedidactic, fata de noua, la raportarea anterioara. Astfel, 46 de scoli si gradinite au intrat in scenariul rosu de activitate, in 10 localitati masura fiind luata ca urmare a depasirii ratei de infectare de peste 3 la mie.

Publicitate

“In momentul in care vom fi anuntati de Directia de Sanatate Publica ca Timisoara este in scenariul rosu, toate unitatile de invatamant vor solicita Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta trecerea in scenariul rosu, cu activitate online. Este clar ca ne apropiem incet de scenariul rosu, de la 31 de unitati de invatamant in acest scenariu (zilele trecute, n.r.) am ajuns acum la 47, spre dublu. Evident ca toata Timisoara va intra in scenariul rosu, in contextul in care in municipiu se afla 51% din populatia scolara, respectiv 47.983 elevi si prescolari (din totalul de 97.409, n.r.). Majoritatea unitatilor de invatamant din Timisoara sunt pregatite sa predea in scenariul online”, a declarat, seful Inspectoratului Scolar Timis, Marin Popescu.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.