Masuri fara precedent in Germania. Incepand de sambata, celor 13 milioane de locuitori ai Bavariei li se interzice sa-si paraseasca domiciliul

Bavaria, cel mai mare land ca suprafata din Germania, este prima regiune din aceasta tara care decreteaza izolarea populatiei sale din cauza epidemiei de coronavirus, potrivit AFP si DPA.

“Vom reduce practic la zero intreaga viata publica”, a anuntat seful guvernului bavarez, Markus Söder, masura urmand sa intre in vigoare de la 23:00 GMT, fiind programata sa dureze doua saptamani intr-o prima etapa.

Astfel, incepand de sambata, celor 13 milioane de locuitori ai Bavariei (sudul Germaniei), li se interzice sa-si paraseasca domiciliul, cu exceptia cazului in care au un motiv justificat pentru acest lucru, a indicat Markus Soeder.

Printre aceste motive se regasesc mersul la munca si la medic, efectuarea de cumparaturi de prima necesitate sau venirea in ajutorul altor persoane, in timp ce practicarea sportului si plimbarile in aer liber vor fi permise numai daca persoana este singura sau cu alte persoane din familia sa.

Numarul de cazuri de coronavirus in Germania a crescut cu 2.958 in ultimele 24 de ore, ajungandu-se la un total de 13.957, a declarat vineri Lothar Wieler, seful Institutului Robert Koch (RKI), agentia de sanatate publica din Germania.

S-au inregistrat 31 de decese, 11 dintre victime fiind din ultimele 24 de ore, a spus Lothar Wieler, in cadrul unei conferinte de presa la Berlin.

Citeste si articolul :   Studiu: In timpul pandemiei, europenii au neglijat sanatatea orala

“Vom vedea mai multe victime in urmatoarele saptamani – inclusiv aici, in Germania”, a avertizat Wieler, citat de CNN.

Seful RKI a avertizat si despre capacitatea spitalului din tara de a face fata numarului de solicitari.

Germania este doar la inceputul epidemiei, a spus Wieler, care a transmis un mesaj dur celor care inca nu realizeaza gravitatia situatiei: Sa deschida ochii pentru ca aceasta e realitatea.

El a atras indemnat oamenii sa pastreze distanta pentru a lupta impotriva pandemiei, dar a spus ca este de competenta autoritatilor locale sa decida asupra masurilor specifice menite sa realizeze acest lucru, scrie digi24.ro.

Autor