Donald Trump declara razboi coronavirusului. Ce masuri vrea sa adopte

Presedintele american Donald Trump a declarat razboi epidemiei Covid-19 si doreste sa aplice masuri drastice pentru a combate extinderea viruslui.

Liderul de la Casa Alba vrea sa aplice masurile pe care Statele Unite le-au utilizat ultima data in timpul razboiului din Peninsula Coreea, acum 70 de ani.

Doi membri ai Congresului SUA au fost testati pozitiv pentru Covid-19, in timp ce numarul total al celor infectati in Statele Unite a depasit 9.300, precizeaza stirileprotv.ro.

Pana in prezent sunt 150 de decese. Masurile extreme au transformat locuri candva pline de lume in orase pustii, cum este si cazul celebrului Las Vegas.

Publicitate

Presedintele Donald Trump a facut apel la unitate si a promis ca inamicul invizibil, in acest caz coronavirusul, va fi invins. El a subliniat ca guvernul va invoca o prevedere federala prin care vor putea fi folosite resursele sectorului privat, pentru a raspunde crizei provocate de Covid-19.

Donald Trump, presedintele SUA: „Acum este randul nostru, trebuie sa ne sacrificam impreuna pentru ca suntem implicati cu totii si vom trece prin aceasta impreuna. Inamicul invizibil este intotdeauna cel mai dur inamic dintre inamicii invizibili. Dar vom invinge inamicul invizibil. Si o vom face mai rapid decat am fi crezut. Si va fi o victorie totala. Va fi o victorie totala.”

Liderul american a spus ca doua nave ale Marinei vor fi deplasate pentru ajutorul civililor. Una, pe coasta de est, in largul metropolei New York, iar a doua pe coasta de vest.

Citeste si articolul :   Jador paraseste Survivor Romania: „Sa ma ierte toti ca am gresit”

Americanii se asteapta la un blocaj al spitalelor din cauza numarului mare de bolnavi de coronavirus. De aceea, Pentagonul este pregatit sa ia masuri suplimentare de ajutor a pacientilor care nu sunt bolnavi de coronavirus.

Grl. Paul Friedrichs: „Avem o varitate de unitati medicale mobile pe care le punem la dispozitie. Fortele Aeriene au unitati numite Sisteme Medicale Expeditionare, care au 25 de paturi, si se pot deplasa cu viteza, de obicei pe calea aerului. Armata are sprijin combatant, spitale mult mai mari. Acestea pot fi deplasate pe calea aerului sau pe sol. Si au, de asemenea, spitale de campanie, care nu sunt la fel de mari.”

Situatia este atat de grava incat granita dintre Statele Unite si Canada s-a inchis, o masura care, spun analistii, va afecta mult veniturile din turism la celebra cascada Niagara.

Las Vegas, pana de curand un loc plin de turisti, a devenit acum un oras fantoma, ceea ce i-a luat prin surprindere si pe localnici.

Citeste si articolul :   Fiica regretatei cantarete, Gabi Lunca, marturisire dureroasa chiar inainte de inmormantarea mamei sale: "In trei zile virusul pervers i-a atacat tot"

Patrick Barton, locuitor din Las Vegas: „Nu, nu am mai vazut asa ceva, sa fiu sincer. Este pentru prima data cand aflu despre coronavirus. Nu stiam ca este atat de grav, sa fiu sincer, pana cand am vazut ca este un oras fantoma. Nu e nimeni afara. Nimic.”

La fel de pustii sunt si marile aeroporturi din Statele Unite, pentru ca multe companii aeriene si-au redus semnificativ numarul de zboruri interne.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.