OFICIAL Grupa de varsta cea mai afectata de coronavirus in Romania. Diferente importante fata de Italia

Grupul de Comunicare Strategica a furnizat, miercuri, noi statistici privind situatia infectarilor cu coronavirus in Romania. Astfel, potrivit acestora, cea mai afectata grupa de varsta este intre 40 si 49 de ani.

In Romania, la aceasta ora, sunt 246 de cazuri diagnosticate cu Covid-19, 29 de noi cazuri fiind inregistrate in ultimele 24 de ore.

Dintre cele 29 de cazuri noi de coronavirus, 12 sunt in Bucuresti, 7 in Iasi, 3 in Ilfov, 2 in Hunedoara, cate 1 caz in Alba, Bihor, Maramures, Olt, Suceava

Varsta celor infectati este intre 1 si 72 ani.

Publicitate

Grupa de varsta cea mai afectata de coronavirus in Romania

Potrivit statisticilor, cea mai afectata grupa de varsta este intre 40 si 49 de ani, cu 70 de cazuri, respectiv 28 la suta.

Urmatoarele categorii mai afectate sunt cele intre 30 si 39 de ani, cu 64 de cazuri (26%) si 50-59 de ani, cu 47 de cazuri, respectiv 19%.

Citeste si articolul :   In ultimii 30 de ani, trilioane de tone de gheata au disparut de pe suprafata Pamantului

Astfel, persoanele cu varste cuprinse intre 30 si 59 de ani reprezinta 73 la suta din numarul total de imbolnaviri.

Publicitate

Tinand cont de aceste date, se poate observa o diferenta intre situatia din Romania si cea din Italia sau din lume, unde grupa de varsta cea mai afectata este cea peste 60 de ani.

Varsta medie este de 41 de ani

Cel mai mic numar de imbolnaviri se inregistreaza la categoriile de varsta 0-9 ani si 10-19 ani.

Potrivit graficului furnizat de GCS, numarul cazurilor de infectari a crescut exponential din data de 10 martie, la exact 14 zile dupa depistarea primului caz.

Din 10 martie, numarul imbolnavirilor aproape s-a dublat de la zi la zi, precizeaza stirileprotv.ro.

Harta raspandirii virusului in Romania

harta raspandirii

tabel

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.