3000 de romani au intrat in tara marti noaptea

Potrivit GCS, in urma demersurilor efectuate de autoritatile romane, in cursul acestei nopti si in aceasta dimineata, Politia de Frontiera a efectuat formalitatile de intrare in tara pentru aproximativ 3.000 de cetateni romani si straini si aproximativ 800 de autovehicule, sosite in Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac II.

Politistii de frontiera au efectuat controlul specific la intrarea in tara, iar ulterior persoanele au fost preluate de catre reprezentantii Directiei de Sanatate Publica pentru completarea declaratiei pe proprie raspundere si efectuarea controlului epidemiologic.

Dupa incheierea formalitatilor si stabilirea masurile dispuse de catre personalul medical aflat in punctul de trecere a frontierei, mijloacele de transport au fost preluate de catre echipaje de politie si jandarmerie pentru a fi conduse spre locatiile stabilite pentru carantina sau pentru autoizolare.

Pentru aceasta activitate, Politia de Frontiera a triplat efectivele implicate in controlul de frontiera, pentru cele 10 artere de control, astfel incat formalitatile sa se desfasoare cu rapiditate.

Totodata, in ultimele 24 de ore, echipajele Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta au efectuat 36 misiuni de transport pentru 122 persoane catre diverse unitati spitalicesti, precum si la centrele de carantina existente in mai multe judete din tara.

Articolul continuă după reclame

De asemenea, in sprijinul activitatilor de combatere a efectelor, la nivel national, au fost instalate 225 de corturi destinate triajului medical, fluidizarii traficului la punctele de trecere a frontierei, respectiv asigurarii solicitarilor pentru suplimentarea spatiilor de carantina.

Totodata, in urma sesizarii politistilor de frontiera din aeroportul Cluj-Napoca, in baza Ordinului Ministrului Sanatatii nr. 7 din 11.03.2020, Directia de Sanatate Publica a dispus oprirea transportului unor colete, care urmau sa fie expediate in Italia si contineau 10.000 masti chirurgicale, 17.000 masti menaj, 400 masti de unica folosinta , 45 de costume de protectie medicala, 400 de botosi protectie incaltaminte.

Inspectoratul de Jandarmi Judetean Arges a intocmit actele de sesizare a organelor de cercetare penala pe numele a trei barbati, intrucat acestia nu au respectat masurile de carantina. Totodata, celor trei barbati le-au fost aplicate sanctiuni contraventionale pentru tulburarea ordinii si linistii publice, precizeaza stirileprotv.ro.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.