ULTIMA ORA: Anuntul Ministrului de Finante! Ce se intampla cu pensiile si salariile

Florin Citu, anunt de ultima ora despre pensii si salarii

„Nu stiu care va fi situatia economica mondiala, dar eu ma asigur ca avem bani sa platim pensii, salarii, drepturi sociale. (…) Am fost precauti si la inceputul anului am refinantat cheltuielile din acest an. Tot ceea ce are de cheltuit statul, toate facturile vor fi platite, nu este niciun fel de problema.”, a spus Florin Citu, la Realitatea Plus.

Publicitate

Citu a vorbit si despre estimprile facute de specialisti, conform carora mai bine de jumatate de milion de oameni ar putea intra in somaj tehnic in perioada urmatoare.

„O parte din somajul tehnic va fi sustinut de la buget. Veti vedea maine detaliile. Avem facilitati si pentru angajatori”, a declarat Florin Citu.

Publicitate

„Ne-am pregatit – si stim, am facut calcule – chiar pentru 500.000 – un milion de oameni care sa intre (in somaj tehnic) – daca se va ajunge acolo, eu sper sa nu se ajunga – , dar aici avem facilitati si pentru companii sa retina oamenii, daca se poate. Acolo unde pot sa retina oamenii ii vom scuti de plata impozitelor. Incercam sa facem pentru companii o motivare sa nu trimita toti oamenii in somaj tehnic, ca sa poata sa se reorienteze”, a asigurat Florin Citu, la Digi24.

Ministrul a facut apel la companiile care o duc bine in aceasta perioada sa isi plateasca impozitele la timp, pentru ca acestea sa poata fi redirectionate spre sectoarele care au probleme.

Citeste si articolul :   Orban, la un pas sa-si piarda functia. La ce se poate astepta Arafat

„Eu, personal, ma uit pana in vara sa fim intr-o perioada dificila si dupa aceea, vedem ce se mai intampla. Vreau sa fiu sigur ca avem finantare, lichiditati, ca suntem OK pana in vara. Intre timp, cu fiecare informatie pe care o vom avea, ne vom recalcula estimarile. In acest moment, da, lucrurile nu arata foarte bine pe termen scurt, dar daca trecem peste un varf, din aprilie, s-ar putea sa avem o situatie mai buna prin mai, iunie-iulie”, a declarat ministrul de finante, potrivit huff.ro

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.