Ministrul Muncii, anunt despre salarii: „Este batut in cuie”

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a declarat, joi, ca sistemul de salarizare ”este batut in cuie” in acest an, pentru ca schimbarea legislatiei in domeniu este un proces complex si nu se doreste crearea de „asteptari false” din partea populatiei, informeaza agerpres.

„Nu cred ca mai degraba de un an de zile, sincer. Anul acesta tot sistemul de salarizare este batut in cuie. (…) Proiectul acesta e un proiect foarte complex si nu vreau sa creez asteptari false ca va fi gata anul asta. Cand vorbesti de salarizare in sistem public te referi la aproximativ doua milioane de oameni.

Ori doua milioane de oameni au dreptul si ne obliga sa avem maxima responsabilitate pe fiecare in parte si sa analizam aproape fiecare tip de salarizare in parte intr-un sistem urias. Trebuie sa existe echitate intre salariile in plata. (…) Sunt unele sporuri care trebuie acordate in sume fixe. (…) Mai sunt necesare interventii pe grila de salarizare, pentru ca sunt unele profesii fie uitate, fie marginalizate”, a declarat Raluca Turcan

Citeste si articolul :   Florin Citu, anunt de ultim moment despre pensiile si salariile romanilor.

Administratiile publice locale cer, insa, grila de salarizare

De asemenea, Raluca Turcan a mentionat ca introducerea grilei de salarizare ar putea fi operata si in cazul administratiilor publice locale si ca a primit chiar solicitari in acest sens din partea acestor asociatii profesionale.

„Mai mult, inclusiv in administratia publica, si am primit solicitari inclusiv de la asociatiile municipiilor resedinta si comunelor, sa aducem grila de salarizare si in administratia publica, pentru ca acolo exista salarizari diferite, cu inechitati uriase intre judete, si intre judete si nivelul national. Exista salarii la nivel local mai mari decat intr-o administratie publica centrala, ceea ce e anormal”, a spus ministrul Muncii.

Autor