Iata cum se poate spune daca puiul nu mai este bun

Exista trei lucruri principale pe care trebuie sa le verificati.

Puiul este alimentul numarul unu care provoaca intoxicatii alimentare. Deci, este logic ca oamenii vor sa stie cum sa afle daca puiul este expirat.

Cum se poate spune daca puiul crud este stricat.

Verificati data

Publicitate

Verificarea datei este primul pas pentru a vedea daca puiul crud este sigur de mancat. Daca data tiparita a trecut, calitatea carnii nu este atat de buna, desi este inca utilizabila.

Se recomanda oamenilor sa gateasca pui crud in termen de una sau doua zile de la data de pe ambalaj. Cu toate acestea, sfatul difera in functie de tipul de carne.

Foloseste-ti simturile

Verificati cu ochii, nasul si degetele inainte de a manca pui care ar putea fi stricat. Puiul crud, proaspat, care nu este stricat, are un miros foarte slab si usor.

Puiul stricat are totusi un miros evident ranced sau acru. Si pe masura ce se strica, culoarea puiului se schimba de la roz la cenusiu.

Citeste si articolul :   Horoscop 27 aprilie 2020, cu Neti Sandu. Zodia care primeste o veste extraordinara

Si mai degraba decat sa aiba o senzatie umeda, lucioasa, puiul putred este acoperit cu un strat gros de ceea ce pare a fi namol lipicios.

Daca sunteti inca in magazin cumparand pui, pachetul ar trebui sa se simta rece la atingere.

Cum sa va dati seama daca puiul gatit este stricat.

Puiul gatit este bun trei-patru zile la frigider. Daca nu sunteti sigur, folositi din nou simturile pentru a verifica daca puiul gatit nu este comestibil.

Alte semne ca puiul a rau sunt mirosurile urate, o textura slaba si o schimbare a culorii de la alb sau maro la cenusiu, verzui sau mucegait. Carnea care isi schimba culoarea este unul dintre lucrurile pe care expertii in intoxicatii alimentare nu le consuma niciodata.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.