ULTIMA ORA: Doua noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate. Primarul orasului a intrat in autoizolare.

Doua noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate, marti, la persoane care au participat la Campionatul National de Dans Sportiv, desfasurat in Piatra Neamt. Primarul orasului a intrat in autoizolare.

Doua noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate, marti, in orasul Piatra-Neamt.

Potrivit unui comunicat al DSP Neamt, cele doua cazuri sunt internate la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi, se afla sub supraveghere medicala iar starea generala de sanatate este buna.

„Unul dintre cazuri este caz apropiat cu barbatul confirmat din Constanta, care a fost prezent la Campionatul de dans sportiv de la Sala Polivalenta Piatra-Neamt (in data de 29.02-1.03.2020). Cel de-al doilea caz are legatura tot cu Campionatul de dans sportiv”, au transmis reprezentantii DSP Neamt intr-un comunicat de presa, potrivit Mediafax.

Publicitate

Unul dintre cazurile confirmate este chiar un antrenor si organizator al evenimentului. Acesta a intrat in autoizolare de joia trecuta, iar vineri i s-au luat probele pentru a fi testat.

Citeste si articolul :   Ministrul Muncii, anunt important. Cu cat vor creste pensiile in 2022 si ce se intampla cu alocatiile

„Ancheta epidemiologica este in curs de desfasurare. Deocamdata sunt 42 de persoane identificate ca si contacti directi. Numarul lor va fi, clar, mai mare, dar suntem inca in ancheta epidemiologica”, a declarat, marti, in cadrul unei conferinte de presa, prefectul judetului Neamt, George Lazar.

Articolul continuă după reclame

De altfel, primarul orasului Piatra-Neamt, Dragos Chitic, a declarat ca dupa ce a aflat despre cazurile confirmate, marti, ca a intrat in autoizolare.

„Deoarece am fost informat ca cei doi organizatori ai Concursului de Dans Sportiv, desfasurat in perioada 29 februarie – 1 martie la Sala Polivalenta au fost confirmati pozitiv, in urma testului pentru coronavirus, iar eu impreuna cu sotia mea am fost invitati si am participant la acel eveniment, din respect pentru toti cei cu care as putea intra in contact, am decis ca de astazi (marti – n.r.) sa ma autoizolez la domiciliu”, a scris, marti, pe Facebook, primarul din Piatra-Neamt, Dragos Chitic.

Acesta a precizat ca a luat aceasta decizie dupa ce a discutat cu reprezentantii DSP si va face testul pentru a vedea daca este totul in regula.

Citeste si articolul :   Cristian Pomohaci scapa de condamnare. Cat trebuie sa plateasca

„Ma simt bine, nu am nici eu si nici membrii familiei nici cel mai mic simptom de infectare cu COVID-19, dar consider ca este corect sa procedez asa pentru a-i proteja pe cei cu care, prin natura functiei, as intra in contact. Imediat ce voi avea rezultatul testului il voi comunica si voi respecta, ca orice cetatean responsabil, toate regulile de protectie stabilite in acest caz”, a mai spus primarul.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.