MApN a instalat opt corturi pentru triajul epidemiologic in Capitala si in mai multe orase din tara

MApN a anuntat ca a instalat opt corturi pentru triajul epidemiologic in facilitati medicale civile si militare aflate in garnizoanele Bucuresti, Cluj-Napoca, Ramnicu Valcea, Roman, Sighisoara, Timisoara si Toplita. Numarul spitalelor din tara unde au fost instalate astfel de corturi e de peste 20.

„Forte si mijloace apartinand Ministerului Apararii Nationale au actionat, in ultimele 24 de ore, pentru instalarea a opt corturi destinate triajului epidemiologic in facilitati medicale civile si militare din tara situate in garnizoanele Bucuresti, Cluj-Napoca, Ramnicu Valcea, Roman, Sighisoara, Timisoara si Toplita. Astfel, numarul spitalelor civile si militare din tara in care au fost instalate asemenea corturi se ridica la peste 20”, au transmis reprezentantii Ministerului Apararii intr-un comunicat de presa remis, marti, MEDIAFAX.

Publicitate

Sursa citata mai spune ca „circa 70 de specialisti – personal medical, specialisti in achizitii, logistica, precum si juristi, actioneaza in prezent in sprijinul autoritatilor centrale si locale”.

MApN reaminteste ca la linia speciala Tel Verde pusa la dispozitia oamenilor de catre Institutul National de Sanatate Publica Bucuresti actioneaza, pe langa medici si asistente din institutiile medicale militare, studenti ai Institutului Medico-Militar (ofiteri-studenti din anii V si VI), care s-au oferit voluntar.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.