ANM a emis prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani. Cum va fi vremea in perioada 17 – 29 martie 2020, pe regiuni

ANM a emis prognoza meteo pentru perioada 17 – 29 martie 2020.

In prima zile din intervalul prognozat vremea se va incalzi usor, temperaturile maxime atingand 18 grade Celsius in jurul datei de 20 martie.

Ulterior, vremea se va raci si nu vor mai fi variatii termice considerabile, informeaza ANM, potrivit observator.tv.

Vremea in Banat

In prima saptamana, vremea se va incalzi treptat, astfel incat, pe 19 si 20 martie, media temperaturilor maxime va ajunge la 17…18 grade. In intervalul 21-23 martie aceasta medie va scadea pina la 7 grade, iar apoi va creste usor, de la o zi la alta, atingand 13 grade pe 29 martie. Temperaturile minime vor avea o evolutie asemanatoare, urmand un trend ascendent pana pe 21 martie, cand media lor va ajunge la 5 grade. In a doua saptamana cele mai scazute valori termice nocturne din aceasta regiune vor fi cuprinse, in medie, intre -2 si 2 grade, cu cele mai ridicate valori in intervalul 27-29 martie. Probabilitatea mai ridicata pentru precipitatii slabe se estimeaza a fi in intervalul 21-24 martie.

Progniza meteo Crisana

In prima saptamana, vremea se va incalzi treptat, astfel incat, pe 20 martie, media temperaturilor maxime va ajunge la 18 grade. In intervalul 21-23 martie aceasta medie va scadea pana la 7 grade, iar apoi va creste usor, de la o zi la alta, spre 12 grade pe 29 martie. Temperaturile minime vor avea o evolutie asemanatoare, urmand un trend ascendent pana pe 21 martie, cand media lor va ajunge la 5 grade. In a doua saptamana, cele mai scazute valori termice nocturne din aceasta regiune vor fi cuprinse, in medie, intre -3 si 0 grade, cu cele mai ridicate valori in intervalul 28-29 martie. Probabilitatea mai ridicata pentru precipitatii in general slabe se estimeaza a fi in intervalul 20-24 martie.

Vremea in Transilvania

Intre 16 si 21 martie vremea se va incalzi, iar temperaturile diurne vor creste de la 8 pana la 14…15 grade, in medie regionala. Ulterior va avea loc o racire semnificativa, astfel incat pe 23 martie media temperaturilor maxime va fi de 3 grade, iar apoi valorile termice vor creste usor de la o zi la alta, urmand sa atinga o valoare medie de 10 grade la finalul celor doua saptamani de prognoza. Temperaturile nocturne vor avea o evolutie asemanatoare, fiind in crestere de la -8 grade la inceputul primei saptamani, pana la 2 grade pe 21 martie, apoi in scadere spre -8 grade pe 23 martie, dupa care media temperaturilor minime va creste treptat, spre -2 grade la finalul intervalul de prognoza. Probabilitatea de precipitatii va fi in crestere dupa data de 20 martie, dar acestea vor fi in general slabe cantitativ, exceptand zilele de 21 si 22 martie, cand pot fi mai insemnate.

Citeste si articolul :   Diana Sosoaca, scandal mare: "Va voi face dosare penale de nu veti putea duce"

Progniza meteo Maramures

Pana spre sfarsitul primei saptamani, media maximelor termice va fi in crestere de la o zi la alta, astfel incat pe 20 martie va fi in jurul a 15 grade. Apoi vremea se va raci si temperaturile diurne vor marca o scadere, spre o valoare medie de 4…5 grade pe 22 – 23 martie, iar ulterior un nou proces de incalzire va determina, la sfarsitul intervalului, inregistrarea unei medii regionale a maximelor diurne de aproximativ 11 grade. Valorile termice nocturne vor avea o evolutie similara, caracterizata printr-o tendinta de incalzire de pana la 4 grade pe 21 martie, apoi urmeaza o scadere a temperaturii spre -5 grade la inceputul celei de a doua saptamani, pentru ca in ultimele zile ale prognozei regimul termic sa marcheze o noua crestere, spre aproximativ 0 grade la sfarsitul intervalului de prognoza. Pana pe 19 martie probabilitatea pentru precipitatii va fi extrem de redusa, dar in zilele de 20, 21 si 22 martie acestea se pot semnala pe arii relativ extinse, iar pe parcursul celei de a doua saptamani vor fi prezente la nivel izolat aproape in fiecare zi.

Vremea in Moldova

Media temperaturilor maxime va creste pana in jurul a 15 grade pe 19 si 20 martie, apoi va scadea accentuat spre o medie regionala de 3 grade pe 23 martie, iar in urmatoarea perioada va creste de la o zi la alta, atingand aproximativ 10 grade la sfarsitul celei de a doua saptamani. Minimele termice vor fi si ele in crestere in primele zile, spre 5 grade pe 19 si 20 martie, apoi vor scadea spre -4 grade la inceputul celei de a doua saptamani, urmand ca ulterior sa creasca usor si treptat, atingand 0 grade la finalul intervalului de prognoza. In primele zile ale intervalului de prognoza probabilitatea pentru precipitatii va fi extrem de redusa, dar va creste pe 20, 21 si 22 martie, cand precipitatiile vor fi posibile la nivel local, iar apoi, pana la sfarsitul celei de a doua saptamani, doar izolat.

Citeste si articolul :   Sandra Izbasa s-a casatorit. Primele imagini cu fosta gimnasta in rochie de mireasa

Progniza meteo Dobrogea

Pana in data de 20 – 21 martie, media temperaturilor maxime va fi in crestere de la o zi la alta, atingand aproximativ 15 grade. Apoi va avea loc o racire a vremii, iar temperaturile diurne vor scadea, in medie regionala, spre 4 grade pe 23 martie, pentru ca apoi sa creasca usor si treptat pana la finalul celei de a doua saptamani, cand se va inregistra o valoare medie de 10 grade. Regimul termic nocturn va fi caracterizat prin valori medii ale temperaturilor minime in crestere spre 6….7 grade pana in 21 martie. Apoi vor marca o scadere, spre aproximativ 0 grade in intervalul 23 – 25 martie, dupa care media minimelor nocturne va fi in crestere, pana la 2…3 grade la sfarsitul celei de a doua saptamani. Probabilitate de precipitatii va fi extrem de redusa pana pe 20 martie, apoi acestea se vor semnala aproape in fiecare zi pana la sfarsitul celei de a doua saptamani, dar vor fi in general slabe cantitativ.

Vremea in Muntenia

Media maximelor termice va fi in crestere de la 8 grade in prima zi, pana in jurul a 17 de grade in data de 21 martie, apoi vremea se va raci si, pe 23 martie, se va inregistra o valoare medie de aproximativ 5 grade. Apoi va avea loc un proces de incalzire, iar media temperaturilor diurne va ajunge la 12 grade in ultima zi a intervalului de prognoza. Minimele termice vor fi, in medie, de -5 grade la inceputul primei saptamani, vor creste spre 5 grade pe 21…22 martie, apoi vor scadea spre -4 grade pe 24 martie. In ultimele zile media minimelor termice va creste treptat, spre 0 grade la sfarsitul intervalului. Probabilitatea pentru precipitatii va fi semnificativa doar in intervalul 21 – 23 martie, iar in rest acestea vor fi prezente numai cu totul izolat si trecator, cel mai probabil in a doua saptamana a intervalului de prognoza.

Progniza meteo Oltenia

Maximele termice, in medie, vor fi in crestere de la 8 grade in prima zi, pana la 17…18 grade in data de 21 martie. Apoi, pana in data de 23 martie, vremea se va raci si se va inregistra o valoare medie a maximelor in jurul a 6 grade. Pana la sfarsitul intervalului va avea loc un proces de incalzire, iar media temperaturilor maxime va ajunge la 12 grade. Minimele termice vor fi, in medie, de -3 grade la inceputul primei saptamani, vor creste spre 4 grade in datele de 21 si 22 martie, apoi vor scadea spre -3 grade pe 24 martie. In a doua jumatate a intervalului, media minimelor termice va creste treptat, spre 0…1 grad la sfarsitul intervalului. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in intervalul 21 – 24 martie. In restul intervalului, precipitatiile vor fi prezente cu totul izolat si trecator, cu probabilitate mai mare in a doua saptamana a intervalului de prognoza.

Citeste si articolul :   Medicul Gabriel Diaconu este in doliu: "Tatal meu, care nu este un numar, se aduna altora pe care pandemia ni i-a cerut."

Vremea la munte

Media temperaturilor maxime va fi in crestere pana in data de 20 martie, de la valori in jurul a 2 grade, la 6…7 grade. Apoi, pana pe 23 martie, vremea se va raci, iar media maximelor va fi negativa si se va situa in jurul a -4 grade. Dupa aceasta data, vremea va intra intr-un proces de incalzire usoara si in ultima zi a intervalului se vor inregistra maxime, in medie, de 1…2 grade. Valorile nocturne vor avea acelasi parcurs si astfel, pana in data de 21 martie acestea vor creste de la valori medii de -10…-9 grade, la -2…-1 grad. Pana in 24 martie se va inregistra o scadere a mediilor nocturne spre -10 grade. Apoi, treptat, valorile minime vor creste din nou pana la sfarsitul intervalului, cand se vor inregistra, in medie, -7…-6 grade. Probabilitatea pentru precipitatii mai ales sub forma de ninsoare va fi ridicata in intervalul 21-24 martie. In restul intervalului, precipitatiile vor fi prezente cu totul izolat si trecator, cu probabilitate mai mare in a doua jumatate a intervalului de prognoza.