Managerul Institutului de Boli Infectioase “Matei Bals”, anunt de ultima ora: ” Va anunt, cu regret…

Profesorul Adrian Streinu Cercel a spulberat cel mai raspandit zvon despre Coronavirus.

“S-a mai ridicat problema ca o sa vina caldura si o sa se limiteze circulatia acestui virus. Va anunt, cu regret, ca e destul de cald afara si asta nu impiedica virusul sa faca ceea ce face in Italia. Deci nu trebuie sa ne culcam pe ureche ca vine caldura. Masurile care sunt luate in calcul trebuie aplicate cu foarte mare strictete”

In spatiul public, au circulat informatii, chiar si de la nivelul presedintelui SUA, ca noul Coronavirus nu ar rezista la temperaturi de peste 25 de grade Celsius.

Medicul Adrian Streinu-Cercel spune ca spirtul medicinal nu este bun, precizand ca trebuie utilizate substante biocide.

„Alcoolul sanitar nu este bun, nu foloseste la nimic. Spirtul medicinal nu e bun. Substantele care sunt pe baza de alcool, dar sunt speciale, care sa fie biocide. Spirtul nu este biocid. Sunt bune si substantele pe baza de clor, dar nu clorhexidina pentru ca s-a demonstrat ca nu este activa pe coronavirus”, a explicat medicul.

Citeste si articolul :   Peste 35.000 de romani s-au inscris pe listele electorale pentru votul prin corespondenta

El a precizat, referitor la clorhexidina, ca este lucru cert in documentele oficiale ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

„Cele din bucatarie care au clor sunt foarte bune, numai ca alea si ard. Atunci, trebuie avuta foarte mare grija, pentru ca structura pielii mainii este foarte importanta pentru viata de zi cu zi”, a declarat Adrian Streinu-Cercel.