Doliu in lumea teatrului romanesc. S-a stins actrita Ligia Dumitrescu. Dumnezeu sa o odihneasca!

Actrita Ligia Dumitrescu a decedat la varsta de 83 de ani. Anuntul a fost facut de fostii sai colegi de la Teatrul Municipal Bacovia din Bacau.

”Viata asta este sansa, o primesti de undeva… Drum lin! Odihna vesnica, Doamna a scenei!”, este mesajul postat pe Facebook de catre artistii Teatrului Municipal Bacovia.

Publicitate

Ligia Dumitrescu s-a nascut la Bucuresti pe 29 august 1936. A absolvit Teatrul Bucuresti si Academia de Cinematografie si Arta, iar clasele sale sunt profesoara Lidia Ionescu, Ion Cojar si Radu Penciulescu.

A fost colega de promotie cu Stefan Iordache, Irina Petrescu, Sanda Taranu, Dionisie Vitcu, Constanta Zmeu. A finalizat studiile cu rolul Marina din ”Unchiul Vanea”, de A.P.Cehov. Dupa absolvire, a fost invitata la Teatrul Dramatic din Constanta, apoi a ales Teatrul din Bacau. Si-a implinit cariera la Bacau.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.