Un elicopter SMURD s-a defectat in timpul unei misiuni in Targu-Jiu

Un elicopter SMURD din Craiova, solicitat in Targu-Jiu sa preia un bebelus care avea convulsii, a avut, miercuri, o problema tehnica si nu s-a mai putut ridica de la sol. Echipa medicala s-a intors cu o ambulanta la Craiova, iar copilul a fost preluat de un alt elicopter, care l-a dus la Timisoara

Incidentul s-a produs miercuri, in timp ce elicopterul era intr-o misiune in orasul Targu-Jiu.

In timp ce se afla pe heliport, pilotul a constatat ca elicopterul are o problema la unul dintre motoare si a decis sa anuleze zborul.

Echipa medicala s-a intors la Craiova cu o ambulanta din judetul Gorj, in timp ce comandantul echipajului a ramas la elicopter.

Publicitate

„A venit elicopterul de la Craiova ca sa preia copilul si s-a defectat. Ambulanta a preluat echipajul de pe elicopter si echipamentul si a plecat la Craiova sa-i duca si intre timp elicopterul de la Arad a venit pentru copil. Copilul de doua zile are convulsii si a fost dus la Timisoara “, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Constantin Mitroi, directorul SAJ Gorj.

Citeste si articolul :   Aproape 5.000 de cazuri noi de COVD-19 si 93 de decese

Comandantul echipajului a anuntat ca, in cele din urma, a pornit si celalalt motor si a decolat la Craiova.

Publicitate

„La repornire au functionat ambele motoare, dar din motive de siguranta s-au intors la Craiova, iar bebelusul a fost preluat de elicopterul de la Arad, care a transportat elicopterul la Timisoara. La o a doua pornire a pornit si celalalt motor si a decolat la Craiova, nu au ramas cu elicopterul acolo”, a precizat, pentru MEDIAFAX, Eugen Fricosu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului General de Aviatie al MAI.

Bebelusul s-a nascut luni, la maternitatea Spitalului Judetean de Urgenta Targu-Jiu, cu probleme medicale.

„Este vorba despre un copil nascut natural, cu greutate la nastere de 3.580 de grame, eutrofic, care a prezentat suferinta intrauterina si cu modificari ale lichidului amiotic, care a avut o evolutie aparent favorabila, dar care in cursul zilei de ieri (marti – n.r.) a prezentat convulsii si s-a decis transferul acestuia la Spitalul de Pediatrie Louis Turcanu, de la Timisoara. Stiu ca s-a defectat elicopterul si ulterior s-a facut solicitare tot pentru un elicopter”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Nicoleta Coleasa, purtatorul de cuvant al SJU Targu-Jiu.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.