ULTIMA ORA! COMUNICATUL AUTORITATILOR: 184 de cazuri de coronavirus in Romania, dupa confirmarea a inca 16 pacienti

16 cazuri noi de coronavirus au fost confirmate marti in Romania. Astfel, numarul persoanelor infectate in tara noastra a ajuns la 184.

Autoritatile au transmis, astazi, un nou comunicat cu centralizarea datelor despre epidemia de coronavirus in Romania.

Publicitate

“Pana astazi, 17 martie, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 184 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Au fost inregistrate alte 16 noi cazuri de imbolnavire, dupa cum urmeaza: 7 in Iasi, 2 in Suceava, 2 in Neamt si cate unul in Ialomita, Mures, Botosani, Bistrita Nasaud si Vrancea. Persoanele confirmate pozitiv au varste cuprinse intre 21 si 65 de ani.

Publicitate

De asemenea, din cele 184 de persoane confirmate pozitiv 16 au fost declarate vindecate si externate (15 din spitalul din Timisoara si unul de la Bucuresti).

In cursul acestei zile vor mai fi externate alte trei persoane de la Institutul National de Boli Infectioase Matei Bals.

Citeste si articolul :   DOCUMENT: Vaccinul anti-COVID de la Johnson & Johnson. Care sunt reactiile adverse

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 3282 de persoane pentru care se efectueaza verificari pentru a depista daca au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 16610 persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

Pana in prezent, au fost inregistrate 36 de dosare penale, sub aspectul savarsirii infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor, fapta prevazuta si pedepsita de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

In perioada 16 martie, ora 08.00 – 17 martie, ora 08.00, au fost inregistrate 1349 apeluri la numarul unic de urgenta 112 si 6187 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisa special pentru informarea cetatenilor.

Incepand de ieri, odata cu declararea starii de urgenta, la nivel national au actionat aproximativ 28.000 de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne – politisti, pompieri, jandarmi si politisti de frontiera.

Astfel, doar in ultimele 24 de ore, pompierii si personalul SMURD au efectuat 42 misiuni de transport pentru 153 persoane catre diverse unitati spitalicesti, precum si la centrele de carantina existente in mai multe judete din tara.

Citeste si articolul :   Doliu in cinematografia internationala. A incetat din viata marele Jean-Paul Belmondo

Pentru raspunsul la celelalte urgente medicale sunt asigurate in medie de aproximativ 390 echipaje SMURD, insumand 42 autospeciale pentru transport victime multiple, 340 ambulante de prim-ajutor si terapie intensiva mobila, respectiv 7 autospeciale neonatologie. In total, in misiunile curente au fost angrenati peste 5000 de pompieri.

De asemenea, au fost angrenati in misiuni specifice, ordonate de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, peste 10.000 de politisti, 4.500 de politisti de frontiera si peste 7.000 de jandarmi”, scrie observator.tv.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.