ULTIMA ORA: Alte 4 cazuri de coronavirus confirmate in Romania. Bilantul total a ajuns la 113

Numarul pacientilor confirmati cu coronavirus in Romania a ajuns sambata la 113. Romania a intrat in scenariul 3.

DESFASURAREA EVENIMENTELOR:

Caz 110 – Barbat, 31 ani, Constanta, contact caz 67 si 68 (senatorul Chitac)

Caz 111 – Femeie, 53 ani, din Brasov, contact caz 76 (barbat venit din Boston)

Publicitate

Caz 112 – Femeie, 33 ani din Timisoara, venita din Italia in 12.03. in carantina in Timisoara

Caz 113 – Barbat, 36 ani din Timisoara, venit din Italia in 12.03., aflat in carantina in Timisoara

Primaria Capitalei, prin DGASMB, impreuna cu Directiile de asistenta sociala de sector anunta ca in cele 7 centre de carantina din Bucuresti, cu o capacitate totala de 450 de locuri, mai sunt in prezent 180 de locuri libere.

Primarul General, Gabriela Firea, face un apel catre toate ONG-urile, companiile si firmele care detin sau comercializeaza produse de igiena, alimente sau articole de imbracamite de stricta necesitate sa se alature demersului Primariei Capitalei, pentru a suplimenta stocurile necesare centrelor de carantina.

Metrorex se implica activ in combaterea raspandirii infectiei cu Coronavirus (Covid-19). Pentru restrangerea efectelor, protectia si siguranta calatorilor pe timpul calatoriei cu metroul, in aceasta perioada, Metrorex a dispus intensificarea tuturor actiunilor de dezinfectie atat la nivelul statiilor, cat si la cel al trenurilor de metrou.

Astfel, in statiile de metrou, personalul specializat al firmelor de curatenie dezinfecteaza toate suprafetele cu care calatorii pot intra in contact (butoanele lifturilor, mana curenta scari fixe si rulante, bateriile de scaune amplasate la nivelul peroanelor si turnicheti).

Trenurile sunt dezinfectate zilnic, dupa retragerea din circulatie la nivelul barelor de sustinere, butoanelor de deschidere a usilor si a scaunelor. Precizam ca toate produsele folosite pentru dezinfectie sunt autorizate de Ministerul Sanatatii, precizeaza stirileprotv.ro.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.