Dr. Tudor Ciuhodaru, mesaj pentru toti romanii: “Atentie, cu pandemia nu e de glumit. Nu ne-am confruntat niciodata cu asa ceva. Cum va protejati de coronavirus. 5 reguli simple”

Tudor Ciuhodaru, medic primar medicina de urgenta, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj pentru toti romanii:

“Atentie, cu pandemia nu e de glumit. Nu ne-am confruntat niciodata cu asa ceva.

Cum va protejati de #coronavirus. 5 reguli simple:

1.Stati acasa, stati cat mai mult in casa. Doar asa nu mai exista acea transmitere a coronavirusului de la purtator-contaminat la cei receptivi.
2.Igienizati mainile si suprafetele. Utilizati (corect si cat mai des) dezinfectante ce pot ucide noul coronavirus – ce contin clor, inalbitori, solvent, etanol de 75%, acid paracetic si cloroform.

a) Pentru suprafete (!!!) folositi spirt (alcoolul sanitar 70%) ce e un dezinfectant eficient pentru suprafete sau dezinfectanti pe baza de clor (sub diferite forme de comercializare).

b) Pentru maini –un gel de maini pe baza de alcool (in aceeasi concentratie de 70%). Gelul are avantajul de a patrunde in profunzime si a nu distruge pielea (spre deosebire de spirt ce nu are timp de contact pe tegumente) dar nu exclude spalatul corect (minim 20 de secunde, insistand pe pliurile de flexie si interdigitale, dupa contact cu orice suprafata potential contaminata) cu apa si sapun.

Citeste si articolul :   "O sa va spun cel mai mare secret despre coronavirus!" Ministrul Apararii din Israel, avertisment fara precedent! Ce a spus in direct

3. Folosirea mastii de protectie este recomandata in cazul in care suspectati ca ati fost contaminat cu noul coronavirus sau prezentati simptome de tuse, stranut, sau in cazul in care acordati asistenta unei persoane care este suspecta de a fi infectata cu noul coronavirus (o calatorie recenta in China sau zonele in carantina din Europa, cu simptome respiratorii).

(!!!) Utilizarea mastii de protectie ajuta si limiteaza raspandirea virusului doar daca e folosita impreuna cu celelalte masuri de autoprotectie.

4.Evitati deplasarile si intalnirire care nu sunt urgente, spatiile publice aglomerate (magazine, mall), transportul in comun la orele de varf mai ales daca apartineti grupelor de risc ( persoane in varsta, deficiente imunologice, patologie cardiaca, respiraorie sau metabolica (diabet).

5.Sunati la 112 daca aveti febra, tusiti, prezentati dificultate respiratorie, dureri musculare si stari de oboseala si veniti dintr-o zona de risc.

Din ianuarie am tras semnale de alarma si am solicitat un plan unic de actiune la nivel european. Am depus in Parlamentul European un proiect de lege (motiune pentru o rezolutie) vizand realizarea acestor masuri in toate statele membre. Masurile de carantina pentru tot ce intra sunt obligatorii.

Citeste si articolul :   Secretarul de stat din Ministerul Sanatatii, veste proasta: "Ne asteptam undeva la sfarsitul lunii august, inceputul lunii septembrie"

Solicit public autoritatilor redeschiderea Institutului Cantacuzino si constructia unei fabrici de materiale sanitare si medicamente. Romania nu are nicio fabrica de vaccinuri si nu avem niciun fel de fabrica de materiale sanitare. Majoritatea sunt din China.

Este o problema de siguranta nationala in momentul de fata. Sunt sigur ca noi, doar impreuna, vom putea trece peste aceasta perioada extrem de dificila.”, scrie medicul pe pagina sa de Facebook

Autor