Medic roman avertizeaza: “In doar 3 zile am ajuns la scenariul 3. Ce se va intampla de acum incolo”

Medicul Tudor Ciuhodaru a scris pe pagina sa de Facebook ce presupune scenariul 3.

“Coronavirus- in doar 3 zile am ajuns la scenariul 3. Ce se va intampla de acum incolo. E bine de stiut:

1.Numarul de cazuri din scenariul 3 este intre 100 si 2001 de infectari.
2.Autoritatile recunosc practic ca nu au reusit sa impiedice raspandirea virusului.
3.Din punctul meu de vedere nu ar mai trebui asteptat sa se ajunga la 2001 cazuri. Sa se inchida acum tot 2 saptamani si sa taiem odata raul de la radacina. Si asa au fost pierdute 2 luni.

4.Exista cel putin un caz confirmat in fiecare regiune. Intr-o singura zi numarul cazurilor a crescut cu 50%. Sunt deja cazuri inregistrate in randurile personalului medical.
5.De acum vor fi presiuni majore pe sistemul de ingrijiri de sanatate.
6.Numarul mare de cazuri in aceasta etapa impune 3 lucruri esentiale:

Publicitate

A. Masuri mai restrictive privind mobilitatea persoanelor in zonele de focar si in centrele urbane peste cele de limitare a contactului intre persoane si de limitare a activitatilor colective.
B. Extinderea carantinei -zonele de carantina se vor institui si in afara unitatilor medicale (inclusiv la domiciliu, hoteluri).

Citeste si articolul :   Doliu in presa din Romania. Jurnalistul si-a pus capat zilelor la doar 38 de ani

C. Modificari majore in fuctionarea sistemului de sanatate:
• spitalele trebuie sa functioneze dupa un alt program
• suplimentarea personalului

• puncte medicale avansate in cadrul unitatilor sanitare
• afectiunile care nu sunt urgente vor trece pe planul secund
• zonele dedicate bolnavilor de COVID-19 vor fi largite, iar celelalte cazuri vor fi mutate in paturi din „spitalele de suport” decise de autoritati

• 10% din paturile de terapie intensiva vor fi pastrate in permanenta pentru cei infectati (aproximativ 400 de cazuri la nivel national).

Solicit public convocarea CSAT si luarea de noul guvern a celor mai dure masuri pentru a proteja viata fiecarui om din Romania. Si asta urgent, pana nu e prea tarziu.

Guvernul trebuie sa asigure macar acum mobilizarea completa a sistemelor de sanatate, a instalatiilor si mobilizarea angajatilor din sistemul medical national, asa cum prevede OMS:
(!!!) Trebuie sa distribuie echipament de protectie si sa distribuie antivirale si alte materiale medicale in conformitate cu planurile nationale.

Citeste si articolul :   Doliu in Romania. Dupa Ivan Patzaichin s-a stins si Ion Caramitru.

Remember:

• 26 februarie. Scenariul 1 inseamna o raspandire de la 1 la 25 de persoane
• 11 martie _Scenariul 2 –prima zi in care scolile au fost oficial inchise.
• 14 martie ( in doar 3 zile) – Scenariul 3

Scenariul 4 – e doar o problema de timp ca, fara masuri ferme, sa se ajunga la mai mult de 2.001 de imbolnaviri. Vor fi masuri similare cu cele din Italia.

Este o problema de siguranta nationala in momentul de fata. Sunt sigur ca noi, doar impreuna, vom putea trece peste aceasta perioada extrem de dificila”, scrie medicul pe pagina sa de Facebook.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.