ULTIMA ORA: Inca trei cazuri de coronavirus confirmate in Romania. Bilantul total a ajuns la 116

Numarul pacientilor confirmati cu coronavirus in Romania a ajuns sambata la 116.

Caz 114 – Femeie, 38 ani, Hunedoara, contact caz 26 (tânăra care nu a respectat autoizolarea)

Caz 115 – Femeie, 45 ani, Hunedoara, contact caz 26
Ambele cazuri (114 și 115) sunt asistente medicale

Caz 116 – Bărbat, 60 ani, Caraș Severin, aflat în carantină Reșița, întors din Italia în 11.03.2020

Publicitate

Alti 9 romani vor fi readusi din Italia. Potrivit comunicatului MAE, “Astazi, 14 martie, alti 9 cetateni romani vor fi readusi in tara, ca urmare a eforturilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Apararii Nationale si altor autoritati relevante.

Publicitate

Acestia sunt cetateni romani non-rezidenti in Italia, aflandu-se acolo cu titlul temporar, ca turisti sau pentru interventii medicale si au fost afectati atat de plasarea in carantina a intregului teritoriu al Italiei, cat si de masurile adoptate de catre autoritatile romane de suspendare a zborurilor si a curselor de transport rutier de persoane inspre si dinspre Italia. Acestia nu au avut alternativa reala de a-si continua sederea pe teritoriul Republicii Italiene.

Citeste si articolul :   Ciolacu, atac dur la adresa Guvernului: "Ne-au interzis accesul in biserici"

La sosirea in tara, cei 9 cetateni romani vor fi preluati de catre Directia de Sanatate Publica si plasati in carantina intr-o unitate din Bucuresti, in conformitate cu masurile adoptate de catre autoritatile romane pentru cetatenii care vin in Romania din Italia.”, precizeaza stirileprotv.ro.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.