Nelu Tataru, anunt oficial: Nu se poate evita trecerea la scenariul 4. Ce spune despre inchiderea Capitalei

Secretarul de stat din Ministerul Sanatatii Nelu Tataru a declarat, sambata, vorbind despre stare de urgenta decretata incepand de luni, ca nu se poate evita trecerea la scenariul 4, in care numarul de cazuri creste peste 2.000.

Nelu Tataru: Se discuta in cadrul starii de urgenta despre niste ordine si ordonante militare care constau in limitarea unor drepturi, pana la drepturile fundamentale

Tataru a explicat ca, prin decretarea starii de urgenta, poate fi limitata deplasarea in anumite zone, ”izolarea va fi izolare” si pot fi inchise institutii sau unitati de alimentatie publica, precum mall-uri, ori restaurante.

”Nu discutam in cadrul starii de urgenta de inchiderea orasului, discutam despre niste ordonante militare care se pot da in cadrul situatiei de urgenta. (…) In contextul acestei stari de urgenta, se pot lua anumite decizii: se inchid anumite institutii, restaurante, mall-uri, se limiteaza circulatia, se pot face perchezitii, se pot face controale se poate limita accesul in anumite zone”, a afirmat Nelu Tataru, sambata, potrivit stirileprotv.ro.

Acesta a precizat ca al doilea om in stat devine ministrul Afacerilor Interne, iar masurile se iau in contextul in care Romania trece la scenariul 3 in ceea ce priveste evoluia cazurilor de imbolnavire, dar si tinand cont de contextul evolutiei virusului pe plan european.

Tataru, despre inchiderea Capitalei

Tataru a precizat ca nu se pune in discutie inchiderea Capitalei, pentru ca in acest moment Bucurestiul nu este un focar.

„Nu (se discuta despre inchiderea Capitalei – n.r.), se discuta in cadrul starii de urgenta despre niste ordine si ordonante militare care constau in limitarea unor drepturi, pana la drepturile fundamentale care dau voie Guvernului si ministrului de Interne sa inchida anumite institutii, sa restrictioneze un anumit acces in masura in care noi sa e putem desfasura activitatea in prevenirea si tratarea acestei boli”, a adaugat acesta.

Acesta a adaugat ca starea de urgenta ”ajuta in contextul in care izolarea va fi izolare, iar carantina si limitarea accesului sau deplasarii persoanelor, izolarea anumitor zone sau focare pentru a putea mentine local evolutia”.

Citeste si articolul :   Marturisiri uluitoare. Conditii inumane la Spitalul Elias! Pacientii tinuti in izolare nu au acces la toaleta. Reactia Spitalului

Tataru a declarat a spus ca Bucurestiul nu este un focar, iar in Romania sunt ”focare izolate” iar autoritatile incearca limitarea extinderii acestora.

Sursa: stirileprotv.ro

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.