ULTIMA ORA: Suspendarea cursurilor ar putea fi prelungita in Romania. Anuntul ministrului Educatiei

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, spune ca exista posibilitatea ca suspendarea cursurilor elevilor sa fie prelungita in contextul crizei declansate de coronavirus.

Ministrul Educatiei anunta ca exista posibilitatea ca suspendarea cursurilor sa se prelungeasca/ Pentru elevii claselor a VIII-a si a XII-a vor fi cursuri online de luni

“Am precizat ca exista posibilitatea prelungirii suspendarii cursurilor. De altfel, lucrez impreuna cu echipa mea sa identificam cele mai bune masuri care sa vina in sprijinul elevilor si cadrelor didactice si in felul acesta sa se amelioreze efectele produse de aceasta situatie”, a afirmat Anisie.

Anisie a mai anuntat ca, pentru elevii claselor a VIII-a si a XII-a, vor fi lectii online, in parteneriat cu TVR, de saptamana viitoare.

Publicitate

“Pentru perioada suspendarii cursurilor, am identificat mai multe solutii in asa fel incat aceasta situatie speciala in care ne aflam sa nu afecteze foate mult invatarea. Am apelat, astfel, la utilizarea platformelor online puse la dispozitie gratuit de catre mai multe companii. Suplimentar, insa, am realizat un parteneriat cu Televiziunea Romana tocmai pentru a facilita accesul la educatie si pentru acei copii care nu pot acces la platformele online. Deja au inceput filmarile, avem profesori voluntari si de luni vor fi primele emisiuni de predare-invatare. Pentru elevii claselor a VIII-a si a XII-a vor fi lectii online, in parteneriat cu TVR”, a mai spus ministrul Eduicatiei, potrivit stirileprotv.ro.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.