Raed Arafat, atentionare pentru toti romanii: Romania a trecut la SCENARIUL 3 Coronavirus. Ce se intampla de acum incolo

A fost confirmat cazul cu numarul 102. Romania a intrat in scenariul 3.

Masurile scenariului 3

Daca infectarile trec de 100, Romania intra in scenariul 3. Este un scenariu amplu, care presupune masuri mai restrictive. Autoritatile au decis ca scenariul 3 este valabil intre 101 si 2000 infectari.

Se mareste capacitatea de raspuns la coronavirus si se incepe un triaj la fiecare spital. Exista si posibilitatea ca medicii sa fie adusi de acasa din libere, activandu-se planul alb.

Publicitate

In spitalele de boli infectioase vor fi internati doar cei in stare mai grava cu coronavirus. Sunt sapte centre: Bucuresti (Bals si Babes), Constanta, Iasi, Cluj, Craiova, Timisoara. Cei cu forme usoare de boala sunt dusi in alte spitale mari, cum sunt cele judetene.

Se vor prioritiza cazurile de epidemie si vor fi amanate cele care nu sunt urgente medicale.

”Sa contacteze medicul de familie prima data. Si telefonic sa il contacteze. Pentru o febra de 38 nu veni la spital sau pentru ca tusesti. Prima data contacteaza medicul de familie. Poate din triajul epidemiologic iti gasim pe cineva sa trimitem sa iti recolteze de acasa, ramai acasa pana vedem rezultatele, decat sa te duci in UPU, sa infectezi alte persoane”, a transmis Raed Arafat.

Citeste si articolul :   Avertizare METEO. Cod Galben si Cod portocaliu. ANM anunta zonele vizate

Exista planuri inclusiv pentru organizarea carantinei in hoteluri.

Intra in carantina si cei care vin din alte tari in care este stare de alerta/urgenta.

Toate spitalele de boli infectioase nu vor mai trata decat pentru Covid-19, astfel ca bolnavii cu alte afectiuni vor fi transferati catre alte centre medicale.

”In scenariul 3 vom avea extinderi ale paturilor din sectiile de boli infectioase, care vor fi arondate exclusiv pacientilor Covid-19. Se pregatesc in acest moment spitalele de suport, care vor prelua celelalte afectuni de boli infectioase. Paturile de ATI, cele aproape 4.000, vor retine acele 10%, pe masura evolutiei situatiei, pentru a asigura suportul pentru cazurile critice”, a explicat Nelu Tataru.

Vor fi marite spatiile pentru tratarea bolnavilor si vor fi adusi medici suplimentari.

Se vor impune noi restrictii in ceea ce priveste circulatia.

De asemenea, doar 30-40% din angajati ar trebui sa mearga la serviciu.

Mai mult decat atat se scade numarul persoanelor pentru adunari, sub 500.

Citeste si articolul :   Indragitul cantaret de muzica populara, Nelu Balasoiu, a fost inmormantat intr-un mod ridicol. Cum a fost condus pe ultimul drum

Se vor cauta noi spatii pentru carantina, ba chiar si introducerea carantinei la domiciliu, cu masuri speciale de paza.

”Este posibil sa instituim carantina si la domiciliu, cu conditii foarte stricte de paza, de monitorizare si de urmarire a persoanelor respective. Guvernul a aprobat inclusiv inchiriere de cladiri de hotel, in care pot carantinate persoanele si sunt, se pare, hoteluri interesate sa puna la dispozitie cladirile lor. Pentru fiecare judet se va gasi cladire de pensiune, de hotel care sa fie folosita”, a declarat Raed Arafat, potrivit stirileprotv.ro.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.