Persoanele care vin din 17 state europene nu mai sunt nevoite sa stea in carantina sau izolare

Persoanele asimptomatice care vin in Romania din Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croatia, Confederatia Elvetiana, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia,Slovenia si Ungaria nu vor mai fi nevoite sa stea in carantina sau izolare.

Sambata a avut loc o sedinta a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, desfasurata on-line, pentru aprobarea listei cu statele din care cetatenii care sosesc in Romania nu vor fi obligati sa intre in izolare.

Publicitate

In baza propunerii Institutului National de Sanatate Publica, se aproba, incepand cu data de 15.06.2020 ora 00:00, eliminarea masurilor de carantina/izolare la locuinta/locatia declarata de persoana in cauza, impreuna cu colocatarii, inclusiv familia/apartinatorii, dupa caz, pentru persoanele asimptomatice care vin in Romania din statele mentionate mai sus.

Lista cu tarile care fac obiectul prevederilor de la alin.(1) se publica de Institutul National de Sanatate Publica pe site-ul www.insp.gov.ro .

Publicitate

Zborurile catre si dinspre tarile care fac obiectul exceptiei prevazute la art. 1, se vor relua in conditiile stabilite de HG 394/2020 privind declararea starii de alerta si masurile care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID -19, cu modificarile si completarile ulterioare.

Citeste si articolul :   Autoritatile iesene au semnat contractul pentru un spital modular cu 250 de paturi

Lista cu tarile pentru care se aplica eliminarea masurilor de carantina/izolare, se actualizeaza saptamanal de catre Institutul National de Sanatate Publica, in fiecare zi de luni, pana la ora 16:00, in vederea introducerii in lista a unor noi tari.

Lista actualizata va intra in vigoare la 24 ore de la momentul aprobarii acesteia de catre CNSU.

Situatia epidemiologica din tarile pentru care se aplica eliminarea masurilor de carantina/izolare la locuinta/locatia declarata, se monitorizeaza de catre Institutul National de Sanatate Publica, care, in cazul unei evolutii nefavorabile sustinuta pe o perioada de 14 zile, va propune CNSU eliminarea acestora din lista.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.