ULTIMA ORA: Inca 2 cazuri de infectare cu coronavirus, confirmate in Romania. Bilantul a ajuns la 52 de persoane infectate

In Romania statisticile legate de numarul de oameni infectati se modifica de la o ora la alta.

Inca doua persoane au fost depistate cu noul coronavirus in Romania.

Este vorba despre un tanar de 21 de ani, din judetul Mures, sofer de TIR, care a calatorit in Italia in perioada 4-6 martie. In cursul zilei de 10 martie 2020, a apelat 112 acuzand simptome care se incadrau in definitia de caz. Este internat la sectia de boli infectioase a Spitalului judetean din Tg. Mures. Va fi transferat la Cluj-Napoca.

Pacientul cu numarul 52 este o tanara de 33 ani, care lucreaza in Trentino, Italia, si care s-a intors pe 10 martie, in ziua urmatoare, fiind internat cu durere in gat la Spitalul de Boli Infectioase Cluj-Napoca, precizeaza stirileprotv.ro.

Publicitate

Publicitate

Declaratiile lui Orban:

– Vreau sa le multumesc medicilor ca au dat raspuns prompt la toate problemele pe care le-am avut.

Citeste si articolul :   Peste 260 de romani care lucreaza in Germania la o fabrica de conserve au COVID-19

– Vreau sa remarcam ca aproape toate persoanele depistate, fie erau in carantina, fie in izolare la domiciliu.

– Cred ca trebuie sa ne concentram pe cateva directii de actiune: intarirea Directiilor de Sanatate Publica si schimbarea de urgenta a celor care nu-si fac datoria.

– Exista in reteaua scolara foarte multi medici, care odata cu suspendarea cursurilor, pot fi solicitati sa asigure sprijin.

– Trebuie crescuta capacitatea de a pune diagnosticul mai repede.

– In ceea ce priveste Politia de Frontiera, acum s-au luat masuri si in alte tari, care pot sa reduca presiunea. Trebuie sa fim pregatiti pentru luarea unor masuri, pentru cresterea numarului de persoane in functia de destinatia de unde vin.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.