ULTIMA ORA: Anuntul presedintelui Iohannis

Klaus Iohannis a declarat, joi, ca decizia lui Florin Citu de a-si depune mandatul de premier desemnat dovedeste maturitate politica, lansand, totodata, un apel la calm in ceea ce priveste criza declansata de Covid-19.

Declaratiile LIVE TEXT ale presedintelui Klaus Iohannis:

– Domnul Florin Citu si-a depus mandatul de premier desemnat, un gest politic pe care il respect. Este o hotarare care dovedeste maturitate politica, in contextul complicat provocat de coronavirus.

– Vreau sa subliniez ca aceasta decizie nu schimba cu nimic faptul ca Romania are, in acest moment, un Guvern care functioneaza, Guvernul Orban, care a dovedit ca actioneaza cu toata hotararea si responsabilitatea si ia toate deciziile necesare pentru a stopa raspandirea infectiilor cu noul coronavirus. Datorita acestor masuri, chiar daca mai drastice, dar luate la timp, in Romania numarul infectarilor a ramas destul de mic.

Publicitate

– Suntem responsabili sa gasim o solutie democratica, la actuala solutie.

– Am decis convocarea consultarilor cu partidele parlamentare, incepand de maine, de la ora 13.00.

– Nu avem niciun moment de pierdut. Solicit imperativ Parlamentului sa lucreze cu celeritate, astfel incat saptamana viitoare sa fie investit un Guvern cu puteri depline, un guvern impreuna cu care pot sa ma dedic suta la suta combaterii efectelor raspandirii noului coronavirus, avand atunci la dispozitie toate parghiile pentru a lua masurile ce se impun. Prioritatea zero in aceste zile este protejarea sanatatii oamenilor. De aceea, repet, rafuielile si meciurile politice nu-si au deloc rostul in actualul context.

Citeste si articolul :   Un nou medicament dezvoltat in Israel a vindecat 29 din 30 de cazuri de COVID in cateva zile

– Traversam o perioada foarte complicata, fara precedent, in care lucrurile evolueaza rapid. Autoritatile care gestioneaza situatia creata de noul coronavirus au luat din timp masurile necesare pentru a limita efectele negative.

– Aceste masuri trebuie urmate cu strictete de fiecare dintre noi.

– Impiedicand raspandirea virusului, castigam timp pretios pentru a ne lupta cu acest flagel.

– Peste tot in lume, sistemul medical este supus unei presiuni uriase, depinde de fiecare dintre noi la atenuarea acestei presiuni.

– Ajutandu-i pe medici, ii ajutam pe semenii nostri

– Dragi romani, o atitudine prudenta si responsabila nu echivaleaza sub nicio forma cu panica. Evitati propagarea de stiri false, alarmiste, nu contribuiti la diseminarea unor informatii care produc isterie, anxietate si comportamente irationale. Daca auziti un zvon, nu il raspanditi mai departe si descurajati-i pe ceilalti sa o faca! Pandemia de informatii false si de minciuni este extrem de periculoasa si de nociva. Informati-va doar din surse oficiale! Urmariti comunicarile publice facute de institutiile statului, urmariti canalele oficiale de transmitere a stirilor.

Citeste si articolul :   Prin aceasta Sfanta Lumina am pastrat comuniunea cu Hristos si cu toate Bisericile

– Am constatat cu totii cat de mult rau pot produce asemenea stiri false, precum cele care circula acum – cica orase intregi din Romania urmeaza sa intre in carantina. Nu ne aflam intr-un asemenea scenariu! Nu luati cu asalt magazinele si farmaciile! Cu totii suntem afectati de contextul actual, sunt sectoare ale economiei care sufera pierderi grele, sunt companii a caror activitate este amenintata.

– Desi nimeni nu poate oferi garantii, sunt optimist ca vom trece impreuna cu bine peste aceasta grea incercare pentru romani si pentru Romania. Separati suntem slabi in fata oricarei vulnerabilitati, pe cand impreuna, cu omenie, incredere si spirit de intrajutorare, vom reusi sa depasim toate obstacolele.

Florin Citu si-a depus mandatul de premier desemnat, a anuntat, joi, Administratia Prezidentiala. Potrivit sursei citate, presedintele Klaus Iohannis a luat act de aceasta decizie, precizeaza stirileprotv.ro.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.