Se inchid toate scolile din acest judet

Toate scolile din Ilfov se inchid incepand de luni, la recomandarea Directiei de Sanatate Publica Ilfov. Masura a fost dispusa dupa ce incidenta in Ilfov a ajuns la 15,48 cazuri la mia de locuitori. In judet sunt localitati unde rata infectarilor a trecut de 20 la mie.

Ministrul interimar al Educatiei, Sorin Cimpeanu, spune ca DSP Ilfov isi depaseste atributiile cand cere trecerea in online a tuturor scolilor din judet pentru 14 zile, iar solicitarea facuta este in afara cadrului legal.

Teodor Negulescu, directorul DSP Ilfov, a declarat la Digi24 ca recomandarea a fost facuta pentru 14 zile, incepand din 18 octombrie.

Recomandarea vizeaza doar scolile, nu si gradinitele si cresele, a spus el.

Masura de inchidere a scolilor s-ar putea prelungi, daca situatia o va impune.

Fiecare unitate scolara va convoca o sedinta pentru a lua aceasta decizie.

DSP Ilfov a trimis catre toate scolile din judet o adresa oficiala in care a recomandat ca orele sa treaca in online.

Citeste si articolul :   Doliu in lumea medicala din Romania. S-a stins un renumit medic radiolog

Potrivit celor de la DSP a fost o recomandare pe care ei au facut-o in conditiile in care rata infectarilor continua sa creasca accelerat. ISJ Ilfov a fost de acord.

In Ilfov, incidenta a trecut de 15 la mia de locuitori. In unele localitati, rata infectarilor a trecut de 20 la mie. Spre exemplu, in Corbeanca este de 21,75 la mie. In Domnesti, o alta localitate cu incidenta ridicata, aceasta e de 19,05 la mie.

In prezent, scolile pot decide singure daca trec sau nu cu toate orele in online sau raman deschise.

Ministrul interimar al Educatiei, Sorin Cimpeanu, a declarat, marti, ca in Ilfov 17 scoli au facut solicitari pentru suspendarea activitatii cu prezenta fizica si ca alte opt unitati de invatamant au activitatea suspendata cu avizul DSP.

Autor