Populatia Bucurestiului va fi testata pentru coronavirus

Autoritatile intentioneaza sa testeze pentru coronavirus toata populatia Bucurestiului. Informatia a fost confirmata pentru Digi24, miercuri seara, de ministrul sanatatii, Victor Costache, dar si de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, la Antena 3.

Bucurestiul este un proiect-pilot, vor urma si celelalte orase, scopul este de a verifica amploarea infectarii unui oras, a explicat la Digi24 Nelu Tataru, secretar de stat in Ministerul Sanatatii. „Incepem de saptamana viitoare, cu personalul medical, pacientii, apoi vom trece la testarea populatiei, cu fiecare cartier in parte”, a spus Nelu Tataru. Mai intai va fi testata populatia in varsta si persoanele cu risc, a precizat secretarul de stat.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a confirmat, miercuri seara, ca in Bucuresti va fi lansat un program de testare pe scara larga in ceea ce priveste COVID-19 si a spus ca vor avea prioritate persoanele de peste 65 de ani si cele cu diverse patologii.

„Am discutat acest aspect ieri cu domnul profesor Streinu-Cercel si, impreuna cu Ministerul Sanatatii, atat cu domnul ministru, cat si cu domnul secretar de stat Horatiu Moldovan, demaram un program pentru Capitala pentru testarea pe categorii de risc. Prima, peste 65 de ani; persoanele cu alte patologii si pe urma celelalte grupe de risc”, a precizat Gabriela Firea, citata de Agerpres.

Ea a mentionat ca in Bucuresti exista 483.000 de persoane care au peste 65 de ani. Primarul general a aratat insa ca nu se cunoaste cu exactitate cand va fi demarat programul de testare.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.