Inca 190 de romani au fost adusi in tara cu avionul, din Italia

Autoritatile romane informeaza ca un grup de 190 de cetateni romani a fost adus din Italia. Romanii sunt lucratori sezonieri si persoane fara posibilitati de supravietuire in Italia.

Astfel, autoritatile au facilitat revenirea in tara a cetatenilor romani, nerezidenti, care sunt lucratori sezonieri, afectati de restrangerea drastica a activitatilor economice in care erau angrenati in Italia, precum si a cetatenilor romani care se afla in Italia in situatii deosebite, fara posibilitati reale de a continua prezenta pe teritoriul Italiei.

Cetatenii romani au fost repatriati din Roma, Italia, cu o cursa aeriana, tip charter, operata de Tarom.

“Reinnoim apelurile facute anterior privind evitarea oricaror calatorii externe care nu sunt absolut esentiale. Astfel de calatorii pot antrena riscuri majore, periclitand siguranta cetatenilor si posibilitatea acestora de revenire in tara. De asemenea, facem apel la cetatenii romani cu domiciliul sau resedinta in strainatate de a respecta cu strictete recomandarile autoritatilor din aceste state si subliniem ca deplasarile catre Romania nu sunt recomandate.

Publicitate

Astfel de deplasari sunt tot mai mult afectate de restrictiile impuse de statele de tranzit, care determina ca posibilitatile de asistenta din partea autoritatilor romane sa se reduca in mod considerabil, si pot constitui un factor suplimentar de propagare a infectiei cu COVID-19, punand astfel in pericol siguranta celor de acasa”, precizeaza autoritatile, potrivit observator.tv.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.