Veste neasteptata pentru elevi! Cum VOR FACE ORE, desi scolile se inchid de maine in toata tara

De miercuri vor fi inchise scolile, gradinitele si cresele. Trei milioane de copii stau acasa, cel putin pana pe 22 martie inclusiv.

Nu va fi insa o perioada lipsita de indatoriri pentru scolari sau cadre didactice. Potrivit unei circulare, Ministerul Educatiei incurajeaza cursurile asistate de tehnologie.

In cele mai multe unitati de invatamant publice si private, profesorii si parintii au stabilit cum vor fi transmise lectiile online, pe grupuri de Whatsapp, si pagini de Facebook.

Profesor: „Copii, dupa cum stiti, o sa stam acasa aproape doua saptamani. Va bucura acest lucru? Va recomand sa urmariti desenele preferate. Va place Peppa Pig? Dar Mr Bean?”

Publicitate

In acest caz, vorbim de indicatii trimise parintilor ca sa exerseze accentul britanic. La o alta clasa, invatatoarea a venit cu un program de la 8 la 11, cu pauze la fiecare trei sferturi de ora.

Invatatoare: „Dimineata va asezati la biroul vostru, va imaginati ca sunteti aici si lucrati. Eu voi da zilnic teme, aveti toate manualele la voi”.

Citeste si articolul :   Anuntul facut de Antena 1 dupa ce mai multe vedete au fost infectate cu noul virus

Pentru cei mici lucrurile par lamurite. Intre timp si parintii care s-au plans la inceput ca nu au cu cine sa isi lase copiii de maine incolo par sa se fi resemnat.

Parinte: „Asta e, trebuia facut, mai bine asa decat sa ne para rau”.

Parinte: „Stau eu cu ea pe acasa, iesim pe la cumparaturi, avem un parc langa noi.”

Suspendarea vizeaza 2,956 milioane de copii, adica nivelul de educatie timpurie, crese si gradinite, invatamantul primar, gimnazial, liceal si postliceal.

Este ultimul schimb de ture pana cel putin pe 23 martie. Infunctie de cum merg lucrurile in tara, suspendarea s-ar putea prelungi. Deja calendarul scolar se schimba pentru clasele terminale, simularile pentru evaluarea nationala si pentru BAC se amana. Acestea ar fi trebuit sa inceapa chiar pe 23 martie.

Asadar, pentru elevi si profesori incep 12 zile altfel.

Daca suntem de acord ca suspendarea nu e o vacanta neasteptata in mijlocul semestrului, cautam variante de a continua procesul de invatare. Multe scoli private aveau deja un plan pentru a face lectiile mai departe, conform programei. La o clasa a cincea, romana, matematica, engleza, franceza si informatica se muta pe o platforma online.

Citeste si articolul :   Botezuri, cununii sau inmormantari, cu participarea a cel mult 16 persoane, din 15 mai

Asa ca in ultima zi de scoala s-au facut reglajele pentru Skype. S-a intamplat la fel si la scoala smart de la Ciugud, care foloseste o aplicatie de studiu pe internet.

Florina Ianculescu, profesor: „Sunt clasa a opta si au primit modele pentru evaluarea nationala. Vom tine legatura si pe grupurile de Whatsapp. Ei au aceste grupuri, sunt si eu un element acolo. ”

Sunt schimbari si in mediul universitar, desi facultatile nu intra sub incidenta ordinelor Ministerului Educatiei. La Targu Jiu, 3.500 de studenti au fost trimisi acasa si vor primi saptamanal cursurile.

Nu uitati ca de miercuri vor fi inchise si toate after school-urile publice. Activitatile extrascolare, olimpiadele, Scoala Altfel si schimburile de experienta sunt amanate pana la date inca necunoscute.

Inscrierea copiilor la clasa pregatitoare se muta online, iar termenul limita va fi prelungit cu o saptamana. Pana la acest moment nu s-a luat in calcul modificarea finalului de an scolar, dar si acest lucru depinde de reluarea cursurilor, precizeaza stirileprotv.ro.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.