Raluca Turcan, adevarul despre pensiile romanilor: “De mai bine de o luna”

Raluca Turcan, ministrul interimar al Muncii, a declarat ca din 26 noiembrie Romania nu va mai avea bani de pensii si salarii, pentru ca fondurile au fost luate de la Ministerul Muncii la rectificarea bugetara. Intr-un mesaj trimis pe grupurile interne ale PNL, Taluca Turcan il acuza pe premierul interimar Florin Citu ca „e dispus sa joace la poker pana si banii de pensii”.

„Florin, esti dispus sa joci la poker pana si banii de pensii. De mai bine de o luna ma tin de capul tau si-ti spun repetat ca de vineri (26 noiembrie) nu mai sunt bani de pensii si de alocatii pentru ca i-ai luat la rectificare doar ca sa dai tu bine la cifre in postarile de pe facebook”, a scris Turcan.

Este vorba despre peste 2,7 miliarde de lei care au fost taiati de la Ministerul Muncii la prima rectificare bugetara, cu promisiunea ca banii vor fi dati inapoi la a doua rectificare. Insa o noua rectificare nu poate fi facuta cata vreme Romania nu are un guvern cu puteri depline, asa ca banii nu au ajuns inapoi la Ministerul Muncii.

Afirmatia a fost facuta intr-un mesaj trimis pe grupurile interne ale partidului, in care aceasta acuza conducerea PNL ca nu a negociat bine cu PSD functiile din Guvern si in care cere demisia lui Florin Citu.

„Mandatul lui Florin Citu nu a fost decat un sir de minciuni, greseli si jocuri personale.

As spune ca e de domeniul patologicului. Florin, iti imaginezi ca nimeni nu se prinde de minciunile tale? Toti se prind, iti garantez. Nimic din ce ai spus pana acum, tu, presedintele partidului, nu a fost adevarat! Doar un sir de minciuni”, a scris ea.

„In aceste negocieri, presedintele partidului a negociat doar pentru el. Atat. Nimic altceva!!! Motivele? O sa le aflam, cu siguranta! Dar cu un pret prea mare platit de partid. Nu a existat niciun criteriu obiectiv pentru formarea propunerilor de ministri. Niciunul. Ati ignorat pana si cel mai important criteriu, cel referitor la rezultatele in alegeri (pe care PSD-ul, spre deosebire de voi, nu l-a ignorat).

Si-atunci, va mirati ca PNL se confrunta cu un asemenea val de critici, cata vreme voi actionati in afara unei legitimitati politice firesti?”, a mai spus Turcan.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.