ULTIMA ORA: 16 milioane de oameni in carantina obligatorie. Italia ia masuri fara precedent. Oamenii nu vor mai putea sa intre sau sa paraseasca aceste regiuni

Italia a plasat pana la 16 milioane de oameni in carantina, deoarece lupta pentru a stopa raspandirea coronavirusului.

Oricine locuieste in Lombardia si alte 14 provincii centrale si de nord va avea nevoie de permisiunea speciala pentru a calatori. Milano si Venetia sunt ambele afectate.

De asemenea, premierul Giuseppe Conte a anuntat inchiderea scolilor, salilor de sport, muzeelor, cluburilor de noapte si a altor institutii din intreaga tara.

Masurile drastice vor dura pana la 3 aprilie.

Italia a inregistrat cel mai mare numar de cazuri de coronavirus in Europa si a raportat sambata o crestere accentuata a infectiilor. Noile masuri stricte de carantina afecteaza un sfert din populatie, scrie BBC.com

Numarul de decese din Italia a trecut de 230, oficialii raportand peste 36 de decese in 24 de ore. Numarul de cazuri confirmate a sarit sambata la peste 1.200, ajungand la 5.883.

“Vrem sa garantam sanatatea cetatenilor nostri. Intelegem ca aceste masuri vor impune sacrificii, uneori mici si alteori foarte mari”, a spus dl Conte duminica dimineata.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: Ordonanta militara 6. Carantina totala la Suceava

„Dar acesta este un moment in care trebuie sa ne asumam responsabilitatea pentru noi insine”.

Saptamana trecuta, guvernul a anuntat inchiderea tuturor scolilor si universitatilor din toata tara timp de 10 zile.

In conformitate cu noile masuri, oamenii nu vor putea sa intre sau sa paraseasca intreaga regiune de nord a Lombardiei, unde sunt 10 milioane de oameni, cu exceptia accesului de urgenta. Milano este principalul oras din regiune.

Conte a spus ca cele 14 provincii afectate sunt Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro si Urbino, Alessandria, Asti, Novara, Verbano Cusio Ossola, Vercelli, Padova, Treviso si Venetia.

“Nu va exista nicio miscare in sau din aceste zone, sau in interiorul acestora, cu exceptia cazului in care sunt dovedite, din motive legate de munca situatii de urgenta sau din motive de sanatate”, a spus dl Conte jurnalistilor.

“Ne confruntam cu o situatie de urgenta, de urgenta nationala. Trebuie sa limitam raspandirea virusului si sa prevenim sporirea spitalelor noastre.”

Autor