ULTIMA ORA: Cel putin 6 persoane sunt decedate si 28 raman disparute dupa ce un hotel cu cinci etaje s-a prabusit in China. Cladirea era loc de carantina pentru suspectii de coronavirus

Cel putin sase persoane sunt decedate si 28 raman disparute dupa ce un hotel a fost folosit ca locatie de carantina pentru coronavirus in orasul chinez Quanzhou, s-a prabusit sambata.

Muncitorii de la unitatile de salvare continua sa caute in molozul hotelului Xinjia de cinci etaje din provincia sudica a Fujianului.

Publicitate

Saptezeci si unu de oameni se aflau in cladire cand s-a prabusit si zeci au fost salvati, spun autoritatile, precizeaza BBC.com

Nu este clar ce a provocat prabusirea de sambata seara.

Publicitate

Muncitorii de salvare au continuat sa caute supravietuitori duminica

Presa afirma ca hotelul era folosit ca un centru de carantina care monitoriza persoanele care au avut un contact strans cu pacientii cu coronavirus. Se raporteaza ca 58 din cele 71 de persoane din cladire erau in carantina.

Primul etaj al cladirii a fost renovat inca inainte de Anul Nou, a declarat agentia oficiala de stiri Xinhua, adaugand ca politia l-a chemat pe proprietarul cladirii.

Se pare ca hotelul s-a deschis in 2018 si avea 80 de camere de oaspeti.

Citeste si articolul :   Ludovic Orban dupa decizia CCR: „Mi se pare o decizie data in favoarea celor care nu au respectat regulie, in dispretul milioanelor care au respectat regulile...

Orasul Quanzhou a inregistrat 47 de cazuri de coronavirus, virus aparut pentru prima data in orasul Wuhan, la aproximativ 1.000 km distanta.

O femeie a declarat pentru site-ul Beijing News ca rudele, inclusiv sora ei, au fost in carantina acolo.

“Nu le pot contacta, nu raspund la telefoane”, a spus ea.

“Sunt si eu in carantina [la un alt hotel] si sunt foarte ingrijorata, nu stiu ce sa fac. Erau sanatosi, isi luau temperaturile in fiecare zi, iar testele au aratat ca totul a fost normal.”

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.