UTLIMA ORA: Alte doua tari europene au anuntat primele cazuri de coronavirus

Doi studenti iranieni aflati in Ungaria sunt infectati cu noul coronavirus, primele cazuri de infectare cu COVID-19 confirmate in aceasta tara, a anuntat miercuri premierul Viktor Orban, relateaza agentiile MTI si Reuters.

″Avem primul caz de coronavirus, de fapt sunt deja doi pacienti care au trebuit sa fie transportati la un centru medical din cauza infectiei cu coronavirus″⁣, a declarat Viktor Orban intr-o inregistrare video postata pe Facebook, dupa o intalnire a structurii operative formate pentru a gestiona actiunile determinate de raspandirea coronavirusului.

Cei doi iranieni nu prezinta simptome, dar testele au confirmat ca sunt infectati cu noul coronavirus, a adaugat premierul ungar.

Iranul se numara printre tarile cele mai afectate de epidemia cu coronavirusul COVID-19, autoritatile de la Teheran anuntand miercuri 92 de decese si 2.922 de cazuri confirmate.

Publicitate

Polonia a confirmat primul caz de infectie cu coronavirus

Polonia a confirmat primul caz de infectie cu noul coronavirus inregistrat in aceasta tara, a anuntat miercuri ministrul Sanatatii, Lukasz Szumowski, citat de Reuters.

Citeste si articolul :   Raed Arafat, anuntul momentului: "Peste zece zile..."

Szumowski a declarat ca pacientul este internat intr-un spital din Zielona Gora, in vestul Poloniei, iar starea sa este buna.

Pacientul a revenit recent din Germania, a precizat ministrul. Familia si persoanele cu care el a intrat in contact au fost plasate in carantina, a adaugat oficialul, citat de agentia DPA.

In total, 500 de persoane sunt in prezent plasate in carantina in Polonia. 68 de persoane suspectate ca ar fi infectate sunt tratate in spitale, precizeaza stirileprotv.ro.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.