Un pneumolog roman trateaza pacientii de COVID cu un medicament pentru astm! ”Niciun pacient nu a dezvoltat forma severa”

Doctorul Gilda Popescu, de la Spitalul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, a declarat ca a folosit deja acest medicament in tratarea pacientilor sai infectati cu COVI-19, care aveau afectiuni pulmonare.

”Eu am folosit in ambulatoriu inca de la primul pacient cu COVID medicatie cu corticosteroizi inhalatori asociata cu bronhodilatatoare de lunga durata. Am vazut ca evolutia pacientilor a fost extrem de favorabila si am mers pe aceeasi schema pana in prezent. Niciun pacient nu a dezvoltat forma severa a bolii si toti s-au vindecat fara spitalizare.

Am decis sa aleg aceasta formula pentru ca boala provocata de noul coronavirus este o boala inflamatorie care afecteaza in primul rand aparatul respirator. Si trebuie sa combatem aceasta inflamatie pulmonara. In iunie anul trecut, a fost descoperita si eficacitatea dexametazonei pe pacientii COVID. Avand experienta tratarii astmului, eu am ales terapia cu corticosteroizi inhalatori, deoarece acestia actioneaza direct asupra aparatului respirator. Mai exact, inflamatia pulmonara nu mai evolueaza in alveole, faza in care apare insuficienta respiratorie. Nu mai avem acele imagini ale plamanilor cu aspect de sticla mata” a declarat Gilda Popescu pentru Libertatea.

Citeste si articolul :   Romania are mai multi tineri decat varstnici, dar pensionarii ii depasesc pe salariati

Medicamentul obisnuit pentru astm reduce riscul spitalizarii COVID-19, timpul de recuperare – studiu Oxford

Un tratament frecvent utilizat pentru astm pare sa reduca timpul de spitalizare, precum si timpul de recuperare pentru pacientii cu COVID-19 daca este administrat in termen de sapte zile de la aparitia simptomelor, au declarat cercetatorii de la Universitatea din Oxford.

Publicitate

Publicitate

Constatarile au fost facute in urma unui studiu asupra steroidul budesonida, vandut ca Pulmicort de AstraZeneca Plc si, de asemenea, utilizat pentru tratarea plamanilor fumatorului.

Studiul de 28 de zile pe 146 de pacienti a sugerat ca budesonida inhalata a redus riscul de ingrijire de urgenta sau spitalizare cu 90% in comparatie cu ingrijirea obisnuita, a transmis Universitatea Oxford, scrie Reuters.

Cercetatorii au spus ca studiul a fost inspirat de faptul ca pacientii cu boli respiratorii cronice, carora li se prescriu adesea steroizi inhalatori, au fost semnificativ subreprezentati in randul pacientilor spitalizati cu COVID-19 in primele zile ale pandemiei.

Citeste si articolul :   Focar la spitalul Elias din Capitala: Ce masuri a anuntat conducerea unitatii medicale

Datele initiale din studiu au constatat, de asemenea, ca voluntarii tratati cu budesonida au avut o scadere mai rapida a febrei si mai putine simptome persistente.

„Sunt bucuroasa ca un medicament relativ sigur, disponibil pe scara larga si bine studiat … ar putea avea un impact asupra presiunilor pe care le traim in timpul pandemiei”, a declarat Mona Bafadhel.

Pulmicort a fost odata un medicament de succes pentru producatorul de vaccinuri impotriva coronavirusului AstraZeneca, care ofera acum un medicament mai nou, Symbicort, ca tratament alternativ pentru astm.

Rezultatele studiului de la Universitatea Oxford inca nu au fost publicate intr-o revista stiintifica pentru a fi evaluate de alti cercetatori.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.