VESTI BUNE: Romania a primit aprobarea OMS pentru testarea unui medicament anti-Covid-19

In cateva saptamani, incepe testarea in Romania a unui medicament pentru COVID-19 facut de o companie americana, a anuntat Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie, reprezentantul Romaniei la OMS.

Medicamentul care urmeaza sa fie testat in Romania a avut rezultate incurajatoare dupa primele teste, a spus Alexandru Rafila intr-un interviu acordat ziare.com.

„Am facut demersuri la biroul OMS pentru Europa si ma bucur ca am reusit sa includem si Romania, probabil Institutul Matei Bals, pe lista centrelor unde se va face studiul clinic de faza 3 pentru acest medicament.

Publicitate

Studiul va inrola mai multi pacienti din mai multe tari, alaturi de alte produse, astfel incat la sfarsitul lui sa existe suficiente argumente pentru autoritatea americana, FDA, sa poata da aprobarea de productie si punere pe piata. In cateva luni de zile cred ca acest medicament va fi disponibil”, a spus prof. univ. dr. Rafila, potrivit digi24.ro.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.