Un primar a cumparat masti si manusi pentru toti locuitorii din comuna

Primarul comunei Banca, din judetul Vaslui, a cumparat masti si manusi pentru toti locuitorii. Edilul propune si masuri fiscale pentru sprijinirea populatiei in aceasta perioada.

Primarul comunei Banca, judetul Vaslui, a cumparat dezinfectant, 5.000 de masti si 5.000 de manusi medicale pentru a le imparti locuitorilor comunei in scopul prevenirii epidemiei cu noul coronavirus. In plus, a mai comandat si produse alimentare care vor fi distribuite in cazuri extreme.

„Am si echipamente de protectie pentru cei care va distribui materialele. Mi-am luat si pixuri, pentru ca fiecare om va semna pe ce a primit si atunci ii las si pixul, ca sa nu transmita virusul”, a declarat, pentru MEDIAFAX, primarul comunei Banca, Vasile Vinatoru.

Totodata, edilul a propus pentru sedinta de Consiliu Local din luna aprilie o hotarare de modificare a platilor taxelor si impozitelor din comuna. Astfel, bonificatia a crescut la 20 la suta, iar termenul a fost prelungit pana la 1 iulie.

Publicitate

Articolul continuă după reclame

Mai mult, se va prelungi termenul scutirii de 75 la suta la majorare si penalitati pentru cei care platesc integral impozitul pana la 1 iulie, scrie huff.ro.

Citeste si articolul :   Zborurile spre si dinspre Spania, suspendate inca 14 zile

„Daca tot e perioada asta dificila pentru toata lumea, oamenii o duc greu si noi la primarie nu mai incasam, m-am gandit ca daca vin cu facilitatea asta, e bine si pentru cetatean dar si pentru noi, ca Primarie. Acum e bine, zicem noi, dar ne asteptam la ce e mai rau. Atunci, poate vom trece la alte masuri. Este o vorba, vara fa-ti sanie si iarna caruta. De asta am luat si hotararea asta de Consiliu Local”, a mai spus primarul.

In acest moment, comuna Banca are 60 de persoane in autoizolare si nicio persoana in carantina sau confirmata cu COVID-19.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.